Subscribe:

Featured Posts

Friday, 20 March 2015

scientist problem

when we were sitting together then suddenly miranda come and said--dalam nadanya yang sangat frust..

''how can i explain to my mum that i cant go home on monday cuz i need to seed my cells. they were just like leave that cell alone. its easter my dear!.. and they still doesnt understand it whenever i explain it to them. T_____________T''

Alex menyampuk ''Just say to them its like taking care a dog. hahaha. I used to explain to my mum about biology. and guess what. she surrender eventhough i havent start. LOL''


ada satu ketika masa tgh makan. masalah pelajar international ni biasa la kadang2 lupa nama dalam english. kwn aku yg kazakh tu tengah makan aku tanya la bnda apa ni?

"sebut sesuatu'' i was like--what is that. ''HAHAHA its in kazakh . i dont know what is this in english''

kambing betul. hahaha

rupanya benda tu radish. ttba dia kabo ''im eating horse radish peroxidase''--semua org burst out laughing dan dia menyambung ''im afraid that if i sit down with other people they wont understand me. hahahahahaha''

btw, we feel u broh.

the perk of being scientist-to-be.

Amin moga dipermudahkan.

19/3/15
kesejukan bumi eropah--masih tidak sampai spring laagi wlwpon pokok dah menumbuh. kadang hujan punya angin ni sejuk dia lain mcm ya allah. xsanggup aku. dan lagi satu subuh sini sangat bahaya laaaaaaa skrg dah pul 4pagi masuk subuh. pukul 6 dah cerah T_______T apalah dugaan.
8.22pm

menulis di sini pada hematku adalah lebih seronok dari buat assignmen js. HAHAHAHAHA. stress laaaaaaaaaaaaaaaaa susah teruk :/

btw org lain 3 minggu easter break dan kami hanya ada 2 hari. lol. please jgn amik kos aku. hahahahahaha

>
>

Wednesday, 10 December 2014

kechiwa.

Assalamualaikum

cheers!

I was thinking to do some light topic on jobs in malaysia. aku sangat keciwa bila aku dapat tahu bahawasanya ada satu syarikat yg handle bab2 lab ni lah. bagi syarat supaya tidak boleh memakai tudung dan tidak boleh solat. my friend told me this when she attend one of the interviews. baru2 ni saja haaaaaa. aku ingat dulu dalam fesbuk je orang kecoh2. sekarang bila aku dah habis belajar, dan rakan2 seperjuangan aku pon start nak cari kerja. masih ada spesis2 cenggini.

Masa mula2 dapat tahu pasai ni,  i was likeeeeeeee... whatttttttttt?? kalau begitu kau letak jelah dekat job description, kau nak bangsa kau je. ha amek. perangai serupa apa ja. be professional boleh tak? as if people taking like half an hour to pray. seriusly if i were to be in that position..being interviewed by that kind of dickheads; i will not hesitate to smack their heads off. LOL.

Aku tengok dekat UK pon muslimah pakai tudung dapat je kerja merata. even dalam sesama postgradute kat universiti pon ramai ja muslim. so cemana kira ni dkat negara sendiri pon kena catu cenggini sekali.

bye!
p/s: pernah encounter this kind of problem tak? mind to share?? :')
>
>

Monday, 10 November 2014

our journey to leeds.


Assalamualaikum semua. ^^

Sementelah purnamanya aku tidak melihat blog yg bersawang ini, dan dek kerana aku baharu sahaja minum costa yg kebabom tapi itu rasanya kali pertama dan terakhir aku membelinya. yelah. tadi org belanja kan. ko hado?

Acah2 lah aku ingin menulis dalam bahasa baku. rindu aku untuk mengarang dengan cemerlang, biarlah cikgu derani berasa gembira sedikit anak muridnya bertutur dengan bakunya. [hamboi]

tanggal 9nov2014, (bunyi mcm serius kan? LOL--aku bukan beranak. haha ) kami bertiga mengorak langkah pula dari sheffield ke leeds dengan menaiki bas, yang pada aku muraaaaaaah sangat. dalam GBP 6 pergi balik. jimat bnyak di situ dan perjalanan pun kurang dari sejam.

Frankly speaking leeds is the best city i've ever been--at this time compared to manchester and sheffield itself. hewhew maybe when in kirrstall abbey the scenery is superbbblyy beautiful and in its city centre also . weeee--plus with the sunny dday, of course.. such a coincidencce gila sebab few weeks it has been raining all day long. jeez. what do u expect here. the long rainy days with cold winds-- duh! the things i hate the most here. HAHAHAHA. then suddenly ''rindu doh panas malaysia''. Tapi sini bes ketiak kau xkan masam lah dan tak peluh. khennnnnnnnn.

Perkara yg mmbuatkan aku nak tulis sangat blog ni adalah kerana ada miracle yang terjadi tadi. We were so busy taking pictures here and there that i dont realise at all im missing my wallet. gila kau kad debit aku, kat uni, kad pass masuk fakulti--semua dalam tu. dengan cash yg boleh tahan banyak. aku tak tahu sampai satu saat dan masa aku hadap dua ni.. this fridge magnet.

bear not included-hahaha. each sold separately

ok..

masa tu dlm hati aku berbolak balik. i was looking at this fridge magnet attentively. hati aku kata beli tapi otak aku was like ''hekeleeeeeeh wat bnde ni beli bnda alah gini ni. nanti la g tempat lain paris ke venice ke scotland ke jejauh sikit''

tapi dengan kuasa ilahi, aku angkat letak angkat letak sampai semak otak dengan hati dok bertojei dua ekoq, so seorang cik bulan pon g la bwk menonong ke kaunter. ha puas!

tetiba aku seluk poket.. woi xde. oh dalam beg kot. turunkan bekpek dan selongkaq. maigad xdak. masa tu bukan pikir mana beg. pikir malunyaaaaaaa xdak duit. LOL teruk dak. then aku nak panggil la yg lain--dok tengah riki tempat nak solat. HAHAHA. lawak. then suddenly cashier tu tanya ''did you lost your purse?''

'yes, i couldnt find it. i dont know where i put it.' kepala masa tu dah macam nak pecah dah hati xsedap semua. gila smua bnda ada dalam tu.

tetiba ''what is your name love''

''munira''--jawabku pendek. tapi dalam otak mcm wei purse aku hilang, tanya nama pasepa. aku ingat dia nak tulis--boh dalam buku tiga lima. HAHAHA. ok inesen teruk

*tetiba dia tunduk bawah meja dan ambil sesuatu berwarna coklat--zrapp zip dibuka. is this yours where is your studiyin?

'university of sheffield'. dikeluarkan kad pelajar. check konon muka sama ke idak. ''yup. this is yours''

masa tu Allah ja yg tahu perasaan dia. macam thats why kot berat gila hati kalau xbeli magnet tu. kalau dak. aku bakal balik ke shepil dan jadi papa kedana for the next 6 month here. fuh. mintak simpang! mana nk gobok duit.

Alhamdulillah. Allahuakbar. Subhanallah.

lepas habis ja bayaq--dengan drama aku ucap terima kasih smua sambil ayaq mata bertakung separuh--dada berombak terkejut kot. dan start rewind balik apa kami buat sampai hilang purse tu. tu laaaaaa asyik gmbaq sangattttttttttttttt. duh!

tapi alhamdulillah dah jmpa and gmba kat situ semua cantikkkkkkk.

bila pikir balik. kitorg tgkap gamba kat taman. and suddenly cashier tu yg pegang. maybe dia tahu kitorg tourist dan dia jaga souvinier shop kot. but for those who found it and give it to him--may god bless you. jujur gila. aku kira xdak satu pon yg kurang dari purse aku ni. mcm weiiiiiiiiiii mana nak cari masyarakat yg jujur macam diorg niiiiiiiiiiiiii. kalaulah kat negara sendiri. aku rasa mcm xkan jumpa dah. HAHAHA. tapi dulu ada tragedi jugak. so faith in humanity restored jugaklah. HAHAHAHA.

mungkin ini satu cara Allah nak kita beringat dan sujud lebih lama kepadanya-- mungkin dalam bahagia kita harus dicucuk sedikit ujian agar kita tidak alpa kepadanya. mungkin..

p/s: nah aku sajikan sedikit gambar leeds. enjoy ^^





NAH KATIL BUAT TIDOQ . KOT STRESS HADAP JURNAL KAN HAHAHAHAHA cc paan LOL




beger handmade. and their chiken is halallllll. 7 pound for that big. niceeeeeee. i eat cajun. in caase nanti aku pon lupa aku makan apa. hahahaha comel doh ada misai ataih dia. dia ni ala2 mcm abg burn gittew la sbb daging grilled. and pura daging ye bukan patty hat mcm sedih dok buat tu. tempat ni nice--bersih, cepat mesra pelanggan. walaupun penuh gila--tapi efisien.

hampa sapa suka brg jenama. boleh gila.




** till then love~ taraaaaaaaaa~**




>
>

share