Friday, 17 June 2011

Menjadi pelukis pada umur 4tahun dan karyanya dibandingkan dengan picasso.

Tajuk entri tu macam cerita aku pulak kan..haha..cayalah kalo eden ni pandai melukis..ni nak cerita pasai adik comel ni punya kerja..hehe..^_^..jeles taw..*gedik aih..tampaq mau..O.o-->ckp kat diri seniri


news


Comel kan budak ni..eii..nak cubit2 je pipi dia tu..hehe..Aelita mula bermain dengan cat ketika dia hanya 11 bulan, mendorong orang tuanya untuk menyerahkan karyanya tanpa nama(secara rahsia/anonymously) ke galeri tempatan untuk penilaian profesional.


Bertuahnya badan ada bakat besar..ok..further infos right down here..tapi kan..kalau nak bandingkan budak ini dengan aku..huhu...aku juga ada bakat besar yang tak diketahui ramai dari dulu sampai sekarang..uhm..nk taw tak ape??ok..i'll tell u..(^.^)
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

-
-
-
-
that is..
a secret u know.
don't tell anyone
promise??
-
-
-
-
-
-
-


-
first 1 is eating..xD..opss~~kantoi..
--

-


-
2nd is sleeping..especially in  the class..lol..xD..

ok..berbalik semula kepada cerita budak tadi..huhu.

oleh sebab usianya yang muda, ramai tidak percaya dengan bakat semula jadinya.Oleh itu, dia mengalami banyak dugaan sebelum lukisannya diiktiraf.Dia juga akan marah jika ibu dan bapanya mencadangkan warna yang patut digunakan dalam lukisannya (to proof that all the work is totally hers).

Oleh itu, Mr Andre menegaskan bahawa semua kerja mewarna itu dilakukan oleh anaknya  sendiri tanpa paksaan darinya dan isteri.Dalam kegembiraan, Mr. Andre juga menegaskan bahawa sangat memenatkan menjaga seorang seniman yang menggunakan lantai rumah mereka sebagai studio lukisan peribadinya..haha..(kalau mak eden, doh lama kna penyapu ni ha..huhu..)

Aelita Andre membuat pertunjukan di Agora Gallery , New York sehingga June 25 2011.Sesiapa yang nak tenok..boleh la pegi..ahaha...^-^

No comments:

share