Friday, 24 June 2011

misteri asrama

salam..lama dah nak menulis kisah ini..tapi mcam biasa..malas..hak3x..


ok..putar balik masa aku SPM dulu..ingat lagi minggu ke-2 peperiksaan tu. I was like..dem!!..killer paper straight kot..memang killer la sebab aku ni last minute punya orang..esok nak exam harini baru baca..hahaha..thats why result aku so-so ja (tapi skor la jugak..teheee~~)..^^..ok..tiga killer paper tu adalah bio,kimia, and fizik..(straight kot)..and macam biasa la..terpaksa stay up late nak membaca bagi habis.Kalau tak, memang tak boleh tidur pun. Sampai mengigau-ngigau sebab tak habis ulangkaji. Oleh sebab kami f5 kat hostel tu tersangatlah ciput seciput siput, maka kami stay 2 bilik ja. Half dah tidur..especially budak-budak akaun..jejes taw dak(ayat fina)..


Aku membaca buku bio yang setebal alam tu buat kali terakhir n menghapal sensorang aku..tetiba ja..dengar bunyi..sreeep..sreeep..ok..aku cool kan diri..tutup telinga..pura-pura tak dengar..Aku pun jenguk la lihat situasi bilik prep tu..yang lain semua dah bergelimpangan tido kat bawah..penat sangat la tu..


Selamat masa tu ada sorang kawan aku ni si Mid tu tak tido lagi..makin aku buat-buat tak dengar la makin kuat pula bunyinya..


Tak lama selepas tu kucing hitam mana tah sesuka hati dia buat aerobik atas meja aku. Pergh..menjerit aku kot.Dahla besar..tengah malam pula tu..Memang kalau ada M16 lama dah aku buat aim kucing ni..grr~~


Yang aku tak puas hati ni..boleh pulak kucing tu main mata dengan aku..aku ugut nak baling dengan pensil box pon dia tak goyah..


''cis, kau ingat aku takut dengan pensil box pink kau yang hodoh lagi tak menarik tu..tolongla nyah..aww..''..kucing itu berkata sambil membuat muka kerek dan mengangkat keningnya.


ooo..kau main kasar dengan aku yer kucing..tapi dia tenung aku tajam kot..pergh..meremang gak la..Aku dengan bijaknya apa lagi..ambil penyapu la bhai..makhluk xberapa hensem ni jangan bagi muka..hahahaha..*muka kejam..dahla hitam..ada hati nak ngorat aku..(ok..hiperbola ni..=.='')


Ok..ignore that..lepas tu mata aku macam tak boleh control..ada ja nak melilau kiri, kanan, atas , bawah..Perghh..memang mengganggu..Dengar bunyi tapak kaki pun ada kat atas tu..Lepas tu aku pergi ke meja Mid..


''wei, hang dengar tak nih..bunyi tu makin kuat la..aku nak belajaq pun susah''


''Aah..aku dengar juga..Jom pi tengok mau.Aku dengar lama dah la juga ni''


Setelah 2 saat aku tak memberi jawapan, aku diasak dengan pujukan yang bertubi-tubi..pergh..mau botak kepala ni..last2..''OK..OK..JOM''..aku mengalah..haha


*ha...udah..hati aku diselubungi perasaan gundah gulana yang extreme..berani sungguh budak ni..tak padan dengan kecik.,kata hati kecilku seraya berzikir (bajet baik sat)..Setelah semangat aku dikumpulkan, kami pun beransur keluar hendak menuju ke tingkat atas.


Cait..ni momen yang paling tak boleh blah. Tadi kawan aku tu berani la sangat. Bila dah nak dekat dengan atas masing masing kaku macam ada batu kat kaki. Last sekali dok main aku tolak hang, hang tolak aku..=.=''..




Walaupun aku agak ketakutan. Tapi hati aku terdetik..sampai bila kita harus tewas kepada ketakutan ini!!(aceh..ala2 novel dak?)..Jadi, aku pun berkata..yela2..aku pi dulu..hang jgn lari pulak..aku di depan dan dia di belakang..punya kuat baju aku dia genggam..-.-''..aish..sapa yang takut sebenarnya ni..aku pon kenfius..bunyi sriappp..sriappp tu mak aii..makin kuat..kami pula dah macam pink panther naik tangga tu..pelan..pelan..hahahaha..lawak seyh..

Tetiba nampak kelibat makhluk hitam..Dua ekoq pulak tu..Kus..kus..semangat aku nih..apa lagi..tutup mata kuat-kuat la..tapi si mid ni berani pulak..Selamber je dia jalan meninggalkan aku..Aku pun tergamam..kena rasuk ka budak ni..boleh pulak pi bersembang dengan makhluk hitam tu..=.=..(and benda ni berlaku depan toilet).

Udah..kawan aku ni kena rasuk ka hapa..**seram**

Oleh kerana kerabunan yang melampau..aku pun pergi la pelan2 dekat mid..ceh..dahla lampu depan toilet tu rosak..ape kejadah ni..tetiba ada budak perempuan muka pucat ngan rambut alley cat keluar dari toilet..tak bermaya gila muka dia..pangg..muncul sebelah muka aku..

Fuhh..lemah semangat aku..kalau ada meja kat situ aku baling dah atas muka budak tu..tak reti nak mekap sikit ka??(ape ke gila aku ni)..haha..sebab muka dia pucat tak berkale(berwarna)..dahtu muncul tak bagi salam..=.=''..

Setelah disiasat, rupa-rupanya. budak menggerbang tu muntah dekat depan korridor and kawan-kawan dia yang dua orang ni tolong beruskan kesan muntah tu..aiya,,mnyusahkan hati aku jela saspen saspen bagai..-.-''..and kesian kawan-kawan dia tu..dah macam orang gaji la pula..ni la yang dikatakan kawan sejati..i muntah, u lap..hak3...

*****
then, kitorang turun la balik ..walaupun niat nak study tu ada tapi dengan bunyi yang terngiang2 lagi kat telinga nih..dengan bunyi anjing tah dari mana ..bunyi angin yang kuat menolak dedaun kering di kawasan luar asrama..perghh..terus tak jadi..haha..ketaq2 kut masuk dalam selimut sampai tertido..

**tapi ada lagi satu misteri sampai sekarang sapa pun tak tahu..tingkat atas selalu dengar bunyi orang main batu seremban and main congkak dan bunyi tarik katil**even ko ada kat tingkat atas sekali**huhu**depan asrama aku ada satu pokok ara yang sangat besar**malam-malam..janganla cuba tenguk..sebab aku pernah cuba sekali dan..walla~~duduk elok ja tergantung**miahaha**T.T

**bakal bersambung**


10 comments:

Haru Biru said...

itu la ko ni.. tah2 kalo makcik cleaner sapu sampah pon ko kata tu nenek kebayan.... hahaha

Amirul Aqiim said...

perenggan last tu agak menyeramkan.. -.-

cik_sna said...

sumpah pasni kena ajak kawan teman g toilet. seram doe yang last2 tu.

salam ziarah.
menjejak ke sini pula

cik bulan said...

haru:saya masih waras..haha..ni pukul 3 pagi kot..=.=''

cik bulan said...

cik sna: boleh la ajak aqim g toilet skali..hahaha..korang ada ktakutan yg sama..muahaha

org muo said...

selain manusia memang ada makhluk lain tinggal bersama2 dgn kita sama ada dlm bangunan, hutan, kg dkt pokok dll slalu berhati2

sEnGKuaNG said...

terbaaeekk!miahahaha...
dah la dok baca soghang2..
mai part last ue..teroih terangkat bulu kaki cheq...hik3..

cik bulan said...

aku tengok nama hg mlm2 ni buat ku lapaq ja..bok mai rojak satu..sengkuang kasi lebih ye..harharhar

sEnGKuaNG said...

hakhakhak...
xdak masalah aih..
mai ar penank...
cheq belanja rojak padang kota punya...
boh sengkuang seperiuk pon xpa...
cheq bayaq...hahaha..

Nas Adila said...

kelakarrr <3

share