Friday, 22 July 2011

adik..ayah reja pa?

Dalam perjalanan balik kampung, 2 tahun yang lalu, masa tu adik bongsu aku berumur 4 tahun tapi kemain lagi mulut dia. Petah berkata2..cute plak tu.Agak2 korang la..dia ikut sape eyh..HAHAHAHA...


Oleh sebab kampung aku ni terletak jauh di ulu banat sana nuh, jadi kami terpaksa menaiki boat woh ke sana..[jangan tanya kat mana..rahsia-->warning awai2..haha]..


Dipendekkan cerita, aku dan adik aku ni terpisah dari parents kitorang. Kena dok sebelah sorang pacik(wlwpon muda aku still nk panggil pacik gak..hahahaha)..mesra kemain..tanya aku dia tak berani kot..sebab aku buat muka ketat je, jadi, dia meramahkan diri dengan adik aku ni..


*tanya habeh dok mana, blajaq mana, skolah mana*..pastu datang satu soalan ni..


abg X:adik, ayah kerja apa..


aku lam hati..ha..jawab la adik ayah reja apa..aku pon cool jep..tetiba


adik:ayah reja... isap rokok..


*hahahaha..tergolek2 aku ngan abg X tadi gelak..atoiii..ape la adik aku nih..balik2 rumah lepastu, kemain lagi mak aku brainwash dia jawapan betul..korang boleh bayang tak dekat beratus kali tanya..adik, ayah kerja ape..(ala2 cam iklan ayah, ini burung ape~~burung murai~~cam tu la lbih kurang adik aku kena jawab..hahaha..)..xD..kepada para jejaka n jejaki ...xyah la dok isap rokok tu..xbawak manfaat pon..my dad pon dah tak nampak isap2 rokok ni dah..*for the time being-but i hope it will last forever*...u guys yang belum..bile lagi..^^..



45 comments:

amna said...

cutenya entri ni. ayah kijo isak puntung ^^'' budak2..

Amirul Aqiim said...

erk..
hahahahaha..
budak kcik mmg pnuh dgn kejujuran~
kih3 ^^

Mohd Firdaus said...

ok..berhenti sekarang..hehe

cik bulan said...

@amna:tu la pasai..terkejut kot..haha

@aqim:mace mu la..jadi..mu nih budak2 ke??lalalala~

cik bulan said...

@cikgu: ayok..cegu smoking??grr~--->buat muka marah..*hate smokers..~.~*

Elie Lily said...

hahhaa..kem salam adik! :p

chokeLy said...

comel je adk.. huhu.. =)

cik bulan said...

@elie: adik je??kakak die xnak??hahaha..xD

cik bulan said...

@chokely: tgok kakak la..HAHAHAHAHA..*menggila jap..:D

cik sakdi said...

haha nape mse kecik2 dulu xterfikir pon jwb mcm tu ek?? adehh mst best kalu abah terdengar. hehe

sleeping_maniac90 said...

hak3.. jwpn y mantop dr adik cik bulan hohohoho

Scya Lollita said...

hahaha laki laki . ni la jdnye -__-

KimiCnoL said...

abang cnol : kakak keje ape?
adik bulan : keje tido je..ahahaha
;p

MiszCoMoT said...

hahaah...sempoi adek tu jwb cmatu...reja isap rokok??hahah

sampankertas said...

belia benci rokok hahaha....
cik bulan tlg kirim salam syg kat adik cik bulan hahah

ezzu said...

isap rokok jer kerja ayah ko...hehehehe...cute jer ..!!!

ZouL said...

hahaha..slumber je dia jawab ek.sumpah kelakar giler.leh masuk sebagai content Raja LAwak baru ni..hehe

siti kektus said...

haha.
mesti keje dok gelak sakan je dengar adik cakap macam tu.

ayoyo. :p


konklusi : jgn merokok. ;)

syaz@rozelt said...

mmg kelakar gile jwpn tu..hihi

Jiejah Gorjes said...

hahaha jujur dan telus jawapan nye

saya dewi said...

budak budak memang jujur. haha. 'cute' story larh. like! :D

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

so ape tindakan bapa anda setelah mengetahui perkara tersebut.. xke adik ko tu kena cepok sekali.. hahahaha

zaty luvlianncezzz said...

hahahahaha.itu sgguh klakar. tnya sgt. hehe

amir aizat said...

dah masuk news, mufti haramkan

Tauke Budu said...

tu kira adik yang merendah diri lah tu..takmo bagitau ayah keje ape..
haha

iKhRam said...

sabar je la kan dgn adik sorang tu..
bagus la
lagipun merokok ni tak baik utk kesihatan dan persekitaran

muhamad hanif said...

kahkahkahkah,

tu mesti selalu dgr mak dia bebel


"abang ni kerja isap rokok je..!!"

iMBobo said...

haha..lawal tul! tp mmg isap rokok ni xbaik sbb mmg haram pun..

alif ismail said...

alamak...tersilap follow...takpe kan??? huhuhu...

Aku Afzal said...

nasib tak smoke :)

cik bulan said...

@cik sakdi: haha..ayah terkesima kot ..=P

@adikku kimicnol: euw..mama ufa..tgok adik kimi uuh lagik..busukkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk..=p

@comot:well..:D

@Sampan;jgn gatai..xcukup ka 2 org tu...hahaha


@ezzu:time kasih atas pujian..ngeh3

cik bulan said...

@zoul:maharani lawak arh..adik tu pompan..hahaha

@kektus: wah..berduri..haha

@syaz, jijah, dewi: kawin la korang ngan abg x tu-->tetiba..haha

@topik:uih..xkan la nk kna cepuk..:D

@zaty, amir:aah..baru tgk berita kata rokok haram suda..;D..

@budu:ko je paham perasaan adik i..haha

cik bulan said...

@anip; mana hg taw weyh..haha..sebenaqnya yg tu la punca sebenar jawapan itu diperolehi..hahahaha

@imbobo:lawal?ape tu??haha..xD

@alif ismail;tersilap??kne denda masukkan lam bloglist..hahahaha..*kejam*

@afzal: ye ke cit..ragu2 la..hahahahaahahaha

Puan Kutu said...

haha apalah adik..:)

Miss Y and Her World said...

alamak. adik menjawab dengan penuh jujur tapi ada unsur sindiran halus. sangat terkesan pada mereka yang berkenaan. haha ;)

Lelaki Memang Tak Akan Faham Perempuan
Antara Keinginan Dan Yang Dah Tertulis

Tan Tin Ton said...

lawak doe jwpn ko AHAHA

hakmi said...

kat mana tu sampai rahsia, kat penaga kot?

cik bulan said...

tan: not me la..my sis..=.=''

hakmi:penaga buatpa nak naik bot..haha..kayuh angin ja sampai tang tu..=P

soooooour said...

wakakakakaka..pandai adk kamu.....like3!

cik bulan said...

sour:see the kakak la..hahaha..;D

Anyyss Shuhaimi said...

penuh integriti...jujur.. :)

stuck said...

hahaha..sumpah lawak...LOL!

KecohAbes said...

jwpn yg menarik dr adik..hahahaha!!!

Cikya said...

budak kecik sangat jujur lar..
lagi satu, elakkan berjanji dengan depa..
kang tak tertuntuttt.... ;)

meaw said...

wakakakakkakaka! ang niiiiii..... wat aku gelak ja bulannnnn,muahahaha :D

share