Tuesday, 5 July 2011

how to know if a guy likes you?

Hello guys..here i am..uh...its like 1 year i haven't updated..*pemohong*..haha..dah2..cukup syarat kita speaking..lalala~naive sungguh tajuk ni kan..ada banyak sebenarnya nak ditulis ..tapi lagi seronok rasanya jika kita tengok video ni..cute pun cute..acewah..


tapi nak tulis juga walaupun korang boleh tengok seniri..hahahaha..
  • langkah pertama:periksa body language dia..kalau dia dok renyeh2..(senyum nampak gigi kapak)..maknanya..dia suka la tu..haha..ataupun korang pakai baju terbalik or ade taik mata kat mata korang..hahahahaha...*kejam*
  • langkah kedua:periksa eye contact..bukanlah saya menyuruh anda untuk robek bijik mata dia dan tengok jika dia memakai contect lens atau tidak..kalau dah terobek tu..silalah guna gam kambing(sebab gam gajah habis..baru pi kedai tadi)..ok2...kalau mata dia tercontact dengan mata anda dengan begitu lama bagai dipukau..maknanya..korang ade bela la tu memang dah ada dihati dia..acewahh.
  • langkah ketiga: mendengar apa yang dia ucapkan..ye la..nanti kalau buat donno je..boleh dia bunuh diri uh..bukan tak tahu orang zaman sekarang ni..aish..astaga..*geleng2 kepala..kalau tak nak dengar pun..korang mintak izin rekod dulu titah ucapan dia tu..pastu kata la nak dengar kat umah..mesti dia terharu giler dowh..kalau lebih mulia..buat video terus..
  • langkah keempat:hati-hati dengan sentuhan..(tapi yang ni aku xmo ulas..tak sesuai ngan agama kita..hahahaha)..tapi jangan pikiaq kot lain..apa la hampa nih..ish3x..maksud dia (nanti kalau tak terangkan mcam2 spekulasi basi korang buat eyh) ,contoh la kalau omputeh la kan tikus pompan yang dia minat baru beranak 50 ekor hasil hubungan harem dengan teeeeet(bukan nama sebenar) , dia akan belanja mekdi dan peluk pompan tu sebagai ucapan tahniah..<kalau hampa buat lagutu aku luku pala hmpa sembilanpulohlapankali>
  • langkah kelima: usha (perhatikan) layanan dia terhadap perempuan lain. Jika dia layan kamu spesel ..beruntung la ..(^_^)..tapi kalau kamu ade kat hospital pastu gatal2 kata doktor tu baik, caring dan penyabar dan sweet dengan kamu..tiap2 hari check tekanan darah, udara dan lemak kamu..ni memang nak makan sudip kayu surau rumah aku..hahahaha..sebab kamu memang lain pon..sapa suruh merempit naik kambing..kan patah tulang pipi..hahaha..(kepada kambing ungu dan senget..jangan marah...bidadari cun tak maksudkan kamu..)

  • langkah keenam:lihat sama ada si dia menunjukkan minat pada hobi kamu..Contohnya kalau korang ada hobi kumpul kaki kambing..dan dia pun ada satu reban ayam penuh dengan koleksi kaki kambing(secara tiba-tiba)..maka..kahwinla ngan dia..{sebab dia pon sama gelong ,,tak kan jumpa yang lain..silalah manfaatkan jodoh kamu sebaiknya ya...}
  • langkah ketujuh:periksa tanda-tanda nebes nervous.Kalau bercakap dengan perempuan yang dia minat, mula ada tanda-tanda ini (nervous laughter, sweaty palms, deep breaths, fidgeting, or possibly even looking away quickly when you notice if he is watching )..ataupun..dia ada penyakit parkinson or torticollis..hehe
  • langkah kelapan:pay attention to his friends.ini bukanlah nak suruh you go around and flirt with his friends but if he likes you, his friends will tease him in front of you to give a hint that he likes you.Study their reactions to your presence - do they smile? Do they turn to him? Do they smirk in a way that suggests they know something that you don't?(kalau orang melayu kata, buat muka sememeh..haha)
  • langkah kesembilan: ejekan.kalau dia mengejek ja doploh pat jam..maknanya..sama ada dia ada penyakit hati jelous yang tebal ataupun memang dia suka kamu..haha..err..

  • langkah kesepuluh:Watch to see if he is following you in a sneaky way.its not that he is the master of stalker or pervert.hehe..maksudnya ikut melalui lirikan mata..bukan ikut gaya2 spy tu..pergi mana pun nak mengekor..yang tu memang nak makan sup ekor kambing ungu dah tu..haha..(kenapa mesti kambing lagi???huhu..)
  • langkah kesebelas;kalau dia rajin tegur dalam social networking sites..its either he is friendly or he is friendly...hahaha..*teeeeeeeet*...tamat suda..ada lagi panjang ..xlarat nak tukis yo~..enjoy la yerk..









P/S:actually aku memang kata tak nak tulis..nak bubuh video je..tapi..see for yourself la what turn out to be..teheeeeeeeeeeee~


cik dya..nk tarik diri dari contest boleh?..*lari laju2..hehe..(i....i.....*speechless..T.T)---kowang la tgk xkomen..hahaha..=P

31 comments:

sleeping_maniac90 said...

lgkh ke tujuh y ad pd bliau... hahahahaha

cik bulan said...

sleeping maniac:pergh...laju gila..bwu publish uh..*tahniah2..hehe..dia tu sape..nanananana~.*buat muka nakal

ietchan-kun said...

x termasuk pon dlm tu...xde tambahan lg ke?? hahaha :)

cik bulan said...

mmg ada lagi..awat..nk tmbah ka..haha..mai share kaih

ZIPPO MILLER said...

cik bulan memecah Kod Hati lelaki

cik bulan said...

zippo.:erkk..*lari2 anak lembu

misspurple said...

=)

Elie Lily said...

hahhaa..
zaman skrg bukan terus cakap direct ke kalau minat? takde dah nk usha2 ni..
hahhaha

muhamad hanif said...

Ada org jatuh cinta..HAHAHAHAHAHAH

cik bulan said...

nisa: 0.0?

elie: haha..yg ni spesis separa pupus..haha

anip: ko ni mmg semut sengal la..=P..bising je..-_____-''

apik pehe said...

hehe..betol ker semua tu?hehehe

[sutera kasih] said...

tapi kalo semua ciri kat atas takde?




sahlah dia xminat kan hehe

cik bulan said...

apik:hahaha..xtahu..=P..apik ase?

Akulah Pak Lan said...

Wah byknya step..bleh bagi kat kawan I..nama dia Amin...

ietchan-kun said...

haa..btul ke semua tu??
or ade "org tu" tgh merasai skrg nie?? hahahaaha

apik pehe said...

apik ase......
hahaha..ader gak terkena batang idong..heheh

ietchan-kun said...

haa..betul ke semua tu??
ke ade "org tu" tgh merasai skrg nie??

iPai said...

wah2 .. wah ... tips lagi tuh .. tapi tips2 ni susah nak nampak juga dia suka kit ke tak ..

senang cite, kalau sudah bersedia bg komitmen, cetanya cetanya .. haa, nanti tahu sudah ..

Diary oF Mine said...

hoh... xda pun ciri2 ni tjadi... mmg sy xda peminat! ahahaha... cik bulan, busuk~ :D kbai~

cik bulan said...

pak lan: ni tok pompan ler..adess..=.=''..ke amin tu separa separi mungkin?..hahahaha

chan:hg ni mmg nk kna taw dak..grr-->geram


apik: aik..terkene ke..xD..ce citer..=P


ipai: what r u tryin' to say?? o.o ..hoho



diary:sampai hati kata saye busuk..T.T..(buat muka cute)

Akulah Pak Lan said...

Amin tuh gay..p baca blog i

cik bulan said...

dah baca la..xde tnde2 gay pon..wahaha

sLpmEpLz™ said...

extravaganza sgt ni.. huhu

cik bulan said...

name pelik:haha,,,susah nk nyebut..sowi..kuang3x..ye ke?tettttttt

apik pehe said...

taknak la citer..maluuuu

msredcheesecake said...

Cik bulan,
Lelaki tu dah buat langkah terakhir kat msred, masuk meminang dan tukar status jadi laki org...hhheee...

Msred tepek muka msred kat sini da....salam kenal...

cik bulan said...

Apik:ala..ngan bulan pon malu ke??adess


ms red: aww..ahahaha..yg tu lbih afdol..*bilela turn saye..muahahaha

KeTaM_BaTu said...

kalau macam tu senang gurl nak detect kan?

Dilema "aku" lelaki mengandung

Nak tau something tak...?

Encik JI said...

ni Encik Ji, mastermind dalam cintan datang.

sape2 yg nk bljr ngorat, meh sni meh.

kekeke.

lg satu kalo nk taw laki tu suka kt korang, dia suka cari pasal ngn korang. haha. comel la tu konon.

suke gadoh ngn cikbulan. kekeke

cik bulan said...

ketam:tak jugak..hahaha

cik bulan said...

@encik Ji:xde maknenye nk comel2 bagai..diowang mmg suka cari gadoh pon..grr~~

mencit ah--->tgah geram ni..haha

share