Saturday, 30 July 2011

mutiara kata la sangat

      Sesiapa yang tidak pernah merasai kepahitan tidak akan mengenal kemanisan... ..ok..wahai pengikut2 aku sekalian..muahahaha..ayat permulaan cambest je kan..tapi memang best pon. Ni nak cerita la..kita tak boleh la nak harapkan semua benda smooth macam kpala sape tah yang iklan nescafe tuh (seriyes tak ku ingat namanya) ..hahaha..tetiba ja setelah aku menelan 2 bijik panadol dek berjangkit dengan adik aku yang sedang tenat merehatkan dirinya di dalam kamar ibuku, otakku tetiba macam kipas besar dalam syiling dewan sekolah aku masa muda2 dulu. Jangan salahkan tangan yang menulis, salahkan panadol punya effect..miahahaha..(ok..aku dah gile)..


     Mari kita kembali kepada jalan yang benar. Sama la dalam kes aku ni. Walaupun kita tak suka sejuta kali benci pon terhadap sesuatu itu, kita kena jugak menghadapinya. Sebab, bila kita keep on avoiding things up, u will never learn something from it.Dalam konteks aku sekarang ni, apa lagi, berkaitan panadol kesayangan aku tuh la. u know what, aku dah bergantung sangat ngan panadol ni sampai dah lali dah..tapi jangan salahkan cik panadol, beliau tidak ada kena mengena dalam hal ni..miahahaha..


    Jadi, aku dengan setulus hati telah menelan panadol tersebut dan menunggu kemanisan kesihatan diberikan kepadaku semula..ngeh3x...tpi bagus pulak mood aku nak menulis datang ni..jangan plak korang doakan aku demam lagi sebab nak tengok hasil tulisan aku yang kebaboom nih..(silakan muntah, toilet ada di sebelah kiri anda..agagaga)..


   Cis..kepala gue sudah kembali berat seperti nangka di dalam perut dik yam (dia suka makan..haha..)..memang la nampak cam merapu..tapi sebenaqnya tak..[aku buat muka serious ni..silalah percaya]..


   Dah..bantai aku panggil suruh tidurr untuk menunggu kemanisan kesihatan tu kembali semua..oooyeaahh..kalau nak si manis datang sekali pon xpe..agagaga..(cegu shima..jgn marah eyh..lalala~)..aigoo..bila mau stop ni...dah2..stop2..stop la aku kata..(sedang memarahi jari sendiri..dan menyalahkan effect panadol yang tah pape menyebabkan aku hyperaktif nih..sambil macik bawah rumah bertengkaq sebab kapet dia kucing kencing yang menambahkan sakit kepala aku..macik...stop la..saye nak tito..T.T...waa~)


    Pastu nanti lam pukul 6 ptg ada budak nanti pasang speaker dolby digital punya n  karoke cam haruuusss..kalo sedap xpa arh..ni cam nak bunuh cacing lam pasu bunga mak dia ja..grr..


p/s:macik bawah rumah masih bising dan aku masih xleh tdo..cissdel betul..ok bai..
p/s2:macam mana macik2 tua boleh ada frekuensi suara mengalahkan kelawaq eyh..agagaga...






   

38 comments:

deqlis said...

baca blog kamu

sleeping_maniac90 said...

cik bulan berehat la yerr even bnyk dugaan utk berehat.. huhuhu

KimiCnoL said...

pergh,bace entry nie boleh berjangkit demam kau tue dengan aku..hahaha

cik bulan said...

deqlis: tenkiu2

cik bulan said...

sleeping maniac: weyh..bagi sikit aura sleepyliness kat eden ni ha..agagaga..nanti dapat coki2..mintak kat kimi..hahaha

cik bulan said...

Kimicnol: tetiba aku bce nme ko cam nama sepanyol..kimi c nola (ada cam lam cerita marimar x)..ahaha..aku tahu la ak akak olok2 kau..xyah la tacin sangat buat sweet nak jangkit demam bagai ..agagaga..

Freaky said...

haha pergi bom je siapa karoke tu

cik bulan said...

freaky: ko mmg freakyies yg terbaik..hahaha..;D

Ieja zukhi said...

sabar cik bulan..hehe

eja said...

harith iskandar!yg kepala halus~~ tuh!haha..

ZIPPO MILLER said...

yeahh teryata kesan sampingan Ubat ini mempengaruhi tulisan anda...wakakkakaka

Pesona Algebra said...

Semangat baru untuk saya , terimah kashih :]

ïêmå å¢klê§ said...

tapi cara tulis entry ni macam xdemam jerk..
hihi

rehat la cik bulan....

Taufiq Tiramisu said...

kau pegi lempang je mak cik tu. hahaha. bising je.

hamzah ian said...

aku la makcik tu

Aida Omar said...

hahaha...cik bulan tak sihat ea.. semoga cik bulan kembali sihat ea..

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

panadol oh panadol

semoga cepat sehat ye

rehat lah secukupnye

:)

~bUih-bUih ciNta~ said...

like dis"walau kita xsuka sejuta kali benci pun tetap kena mnghadapinya" hmmm..tadi ptg baru trfikirkan sumtin, ..huuu~

muhamad hanif said...

makcik memang suara lantang lah..

kau taktau ke ?



lalallalalaaa

Diary oF Mine said...

cian dia demam... makan ubat k cik busuk.. :))

Ema Razali said...

tak sehat ye. jgn lupa makan ubat k!! :)

cik bulan said...

@ieja zukhi:i mmg penyabar..hahaha

@eja:aiii..ade skendel ke,,aww,,agagaga


@zippo: tu la pasai..tetiba hyper an..ko xtakut ke,,,hahahahaha..


@pesona: alahai..pasaipa gambaq menanges tuh..ololo ciannye..meh nak peluk meh..[=

@iema: ni effect panadol!.haha..

cik bulan said...

@taufiq tiramisu basi: apesal nme ko ase tiramisu..mengingatkan kenangan lama betul..cisdel..haha..wei wei..aku masih gadis yg sopan woh..jadi aku upah kau je gi lempang..aagagagaa


@hamzah ian: aku mula meragui jatina kau..hahaha


@aida: fwoggie, thanks..^^..lab u lah..<3

cik bulan said...

@ini belog saya: --->maksud saya blog kamu..dan blog saye..[ok kejadah aku merapu]..tenkiu2 ..effect panadol semakin kuat memalam ni..agaga

@buih2 cinta: wahh..tu ayat i reka senirik tu..:D--->muka proud xle blah..hahaha..terfikirkan ape..moga2 setel ngan aman yek..

cik bulan said...

@anip: aku tahu kau je yg suara lantang..jadik..ko kategori macik2 tu la eyk..ahahahahaha..


p/s:seyes aku gelak guling2 teringat rambut kau mcm rmbut macik2 kat sinih..*tutup mata sambil imagine..btw, rmbut depa cam rosmah..hahahaha

cik bulan said...

@diary of mine: ye ma..kite dah mkn..terus tertido..cowie xbalas tweet..^^


@ema: baik dak busuk yg bgn lewat..=P

LiLy @ MumMyQiStInA said...

moga cepat sembuh ye.. ;)

Pesona Algebra said...

Nangis lar Cik Bulan , ini penyesalan dalam hidup, tak sanggup nak ingat lagi :[

cik bulan said...

@mummy qis: dah sihat dah..alhamdulillah..tapi mak saye plak berjangkit ngan kami..huhuk


@pesona: huhu..tu la..i hve a lots of thing that i regretted too..de,mmit..hahaha..tapi nk buat cmne..cik bulan ingat ni je..klo kita terlmpau ingat benda yg dah lpas, kita xkan maju..mcm bwk keta..kita xleh nk tgk cermin blkg sgt..nnt depan eksiden plak..:D..jadi..majulah kedepan dan tengok blkg untuk amek pengajaran jep..jgn terlalu pikior sgt..nnt boleh gile jadinye..^^

Pesona Algebra said...

Auww, i like statement tuh, tu lar kan.. Hurm, menyesal sgt , bila teringat je menitis air mata :'(

cik bulan said...

@cheer up..=]..

nk posa dah esok nih..*erk..agagagaga

Pesona Algebra said...

:]

Amirul Aqiim said...

kesian makcik bwah umah tu dipersalahkan..
kucing dia la yg slah..
gi lempang kucing dia..
ckp jgn kncing merata..
kih3 ^^

Pesona Algebra said...

hahhh esok puasa ? weeeeee

cik bulan said...

@aqim: hg lupa ka tu kucing hg,,hahaha..tu la..lenkali bagi dia pakai pempes nah..teraboq merata..hahahaha

@pesona:ha...jgn dok wat lupa..pnampaq satg..haha

Pesona Algebra said...

haha, nasib bik cik bulan ingtkan , kalu x , x posa lar esok, adesss

cik bulan said...

teruk sungguh budak ni..gagaga

Pesona Algebra said...

hakhak

share