Tuesday, 26 July 2011

Review korean drama: Spy Myeong-Wol

안녕하세요?..처음 뵙겠습니다..어떠십니까?  
Annyong haseyo?Ch'oum poepgetsumnida.Ottoshimnikka? 

Haritu ada janji kan nak buat review. So, here it goes. Selalu jumpa dalam english kan. Ha..ni mai versi kedah..hahaha..

Sinopsis: Han Myeong Wol merupakan seorang pengintip Korea Utara yang tak bleh harap tapi comel woh..(ingat nak buat skema..tapi..xyah kot noh..hahaha)..Dalam cerita ni, HMW selalu fail dalam buat tugasan yang diberikan. So, to make up things, she have to win over the famous actor (kang woo) after the incident in Singapore.

Tapi macam dapat detect ja commander tu suka kat dia..tapi macam jahat..*ayat cam kelin..sabaq jela-mata ke atas tgn ke dada*..haha..tak boleh saya mengulas lanjut kerana setakat ini baru disiarkan 4 episod..seksa la nak tunggu minggu depan..sebab satu minggu 2 episod..keseluruhan ada 16 episod..sekarang tengah on air kat korea nuh..kalau nak tengok terpaksa tengok kat maaduu-->register dulu ye..

Tapi serious tak kan menyesal tengok(since when akan mnyesal tengok korea??..hahahaha..)..senang kata the emotion is well delivered..sampai ke pelusuk hati dan sanubari nih..(cewaah)..watak penyiasat tua tu mmg xleh blah..nak taw lanjut?pi la tengok...lalalala~..

*berangan nk jadi pengkritik filem*erkkk*..hahaha

Myeong-wol ni macam aku gak la..cakap dulu baru pikir..hahaha..kan dah susah..>.<''..otoke??:D

buahaha..seyes lawak gila ..main kejar2

nakal oo kang woo nih..:D

mulut u berbau..haha..*acteli scene ni bes..listen to the heart beat..:D

aku suka pacik tua nih..:D..*teheee~

omo..omo...otokeeee..*menggila*..tengok la bibit2 lagu tu..melayang kot..arghh~~haha

biasa la cerita korea..pompan baju koko tu mnyemak ja..dahla ngade..*i benci u~


Itu sahaja ulasan saya.penat print screen nih..hahaha..ingat senang ka..-.-''

silalah undi aku dengan komen2 hampa kat SINI --->lagi 4 hari ja..huhu..
nak tengok cerita komedi thailand baru ada kat sini---------->tajuk: lulla man..
checkout smartphone kat sini
finalis UOX battle of the band kat sini
100 PLUS Infinity Challenge Online Game

p/s:tak jadi nak simpan review ni..grr..macam nak demam aku kalo sehari xupdate..hahaha..=P..sama kes la kalo sehari xlike status org kat fb..miahahaha-->rasa seperti makan xlena, mandi xkenyang,
 (; ・_・)―――――――――C<―_-)
cuba buat peribahasa yang betul..haha

psst:Dunbo yang buncit (ーー;)....esok kakak publish yer cerita kontrobesi kau tu..hahahaha..*sapa soh cabaq kakak..and mama Ufa..nantikan~~*suara bergema..hahaha..*evil laugh*


fishing
(釣り / つり / tsuri)
(*^_^;)_o/━━━━━━>゚)))≫彡 ~ ~ ~

34 comments:

Sofea Faudzi said...

wah... memang review lah ni. tringat kat adik i yang suka korea mcm u. :)

Sofea Faudzi said...

ada masa visit la blog adik i...

http://amirafaudzi.blogspot.com/

Acik said...

makan x lena, tido x kenyang!
kesian ko ... wakakaaaa!

said...

aaa, suke drama korea!!


XD

cik bulan said...

@sofea: ok..nnt i terjah...hahaha

cik bulan said...

@acik: tu la pasal..:D..ko pon ada gejala yg same kan..hahaha

sleeping_maniac90 said...

cikbulan , spe plakon heronye n heroin????

abah khalisha said...

abah dl time belajar layan juga cite korea ni..tp skrg dah kerja dan berkeluarga nak layan cite susah sikit lah..

ietchan-kun said...

alamak!! citer korea pulak...
tolong downloadkan..nnti nk sedut laju2..hahaha...

cik bulan said...

@sleep:pompan tu han ye seul,Eric Mun(kang woo), Lee jin Wook, Jang Hee Jin

cik bulan said...

@abah: abah layan??*nada terkejut..haha


@ietchan:banyak cantik mau sedut2..ingat siput sedut masak lemak ke main sedut2..hahahha

cik bulan said...

@ain:nanti kita buat kelab korea ..haha

amranaiman said...

korea sana sini huhuhu :D

ietchan-kun said...

kahkahkah..sbb tu kene sedut laju2..bru kluar isi die.. (^_^)

Anyyss Shuhaimi said...

drama yg last sekali layan, drama baby-faced beauty.. :)

cik bulan said...

@amran:oo yeahhh..:D

cik bulan said...

@ietchan: sini bukan pasaq malam nah..nk sedut2 bagai pi blog kaki pancing..miahahaha

cik bulan said...

@annys: haha..saye tgah tgok accidental couple la skrg ni..haha

Shar Asqif said...

best r cara awk review cter. comel :)tak kan pernah mnyesal tgok cter korea. weee ~

Aida Omar said...

cik bulan dengan review cerita korean dia..cik bulan mesti berangan nak jadi heroin dalam cite nie kan? ehehe..

aida x pernah tgk lak filem or cerita korean nie..

ietchan-kun said...

hehehe..cik bulan tu kan tgh dilamun...msti la nk lyn feeling..
(^_^)

cik bulan said...

@ietchan: mai sini nk piat tlinge tuh..nakal jep ..*muka marah

ietchan-kun said...

hahaha...betoi kn2??

cik bulan said...

@chan: ngan kmu ke??hahaha

ietchan-kun said...

aik?? tetibe plak kene...

cik bulan said...

bluekkkk..=p

ietchan-kun said...

speechless..

cik bulan said...

hantu mmg xleh ckp pon...hahaha..

ietchan-kun said...

xde pon hantu...
kalo nmpak hantu pon xleh nk ckp gak...yg tau menjerit kuat2 je...

cik bulan said...

silap..nak kata kat kamu..kamu kan org minyak..itammm jek..hahahaha..=P

ietchan-kun said...

iye ke? same ke??

cik bulan said...

sama sangat..tgk DP kmu tu ler..wahahaha

strawberry :) said...

hi cik bulan! saye pon suke cite korea jgak! hihi^_^... klu ade cite2 korea yg best lg, let me know la keyh! :D

cik bulan said...

stelobeli: (baru lpas bukak pose..ahahaha)..ok2..jgn risau,,on the spot nnt i update..^^

share