Thursday, 25 August 2011

Aku bukan mak oranggggggg..

Assalamualaikum semua..jawab comei xjawab gendut..hahaha

Pada suatu malam yang tenang..aku di dalam bilik..melipat baju sambil duduk bersimpuh di atas lampu..i tak tipu ni..seyes la.haha..jangan bikin kening ziana zain...nak tahu macam mana??ok2..semua dah mengangguk..cerita dia camni mestila sebab lantai rumah i ade pantulan bentuk lampu kalimantang tu ok..so..i duduk la atas lampu tu..logik an..=p.    

intro yang mengarut..haha

Sapa ingat entry mercun haritu..adik aku datang kacau aku kan...ecteli tiap2 hari pon dia kacau aku..jadi, aku agak hairan anak perempuan kepada pelik sungguh malam ni apabila makhluk kecik yang tiada gigi di depan tu tak masuk bilik aku..hurm..aku mula musyil..biase la..bila ada rimas..bila tak de, rindu pulak...ecece..jadi, aku pergi  check kat luar...cisdel..dia ada kat bawah beramai-ramai main mercun dengan kawan dia..agak tacin jugak r..bile mercun pop ade ajak aku main..ni mercun sempoi2 mereka meng-enjoy diri mereka tanpa mengajak aku..tak pa..tak pa..*nanges lam toilet..

Aku pon enjoy the view dari atas..dengan harapan mereka ajak aku sekali main..mata aku bersinar-sinar dah ni..tapi sekoq pon tak perasan..buat-buat aku tak wujud lettew..mesti dalam hati kata jangan ajak dia..nanti mercun kita habis..sobs~

Sedang mereka asyik bermain..tetiba aqil(anak akak rumah atas) panggil aku..''mama...mama..aqil main ni''..aku tengok la atas..aik budak ni..panggil aku mak??ok fine..aku dah tua ka..=.=''

then adik aku yang 2 orang kat bawah tu kata la..''eh..itu kakak kami la''..aku rasa budak tu masih tak puas hati yang aku ni bukan mak dia..dia macam tak boleh terima kenyataan..kah3x..then..dia naik atas..aku saje je tunggu..tiba-tiba

''mane mama tami..mama tami ade atash tu tati'' sambil tangan tunjuk kat aku..

aku senyum je..then dengan malu2 dia lari turun balik..kah3x..

**pernah citer tak anak cousin aku ''banyak kali'' jugak panggil aku mak..dem..aku muda lagi la wei..*screamingggggggggggggggg*

uh..uh..haritu kan ..aku ada pergi shopping..my dad pergi parking kereta..so..aku jalan la cuci-cuci mata tengok baju2 kat shopping complex tu..adik aku yang 5tahun tu pon ikut la aku..aku mula-mula biasa ja pilih-pilih baju..bila nak bayar tu auntie kedai tu muka dah semacam..anak you ke??comel..you kahwin mude meyh?? and i was like whooooooooooot??

hanya tuhan ja yang taw..merudum rasa hati orang ingat aku dah ada anak..bukan kedai tu ja..ada lagi satu kedai ni...time tu aku tengah testing baju..then adik aku nanges2 kat luar..cari aku tak jumpe.. then budak promoter tu pujuk la..

''tunggu ye..mama tengah test baju tu..adik jangan nanges ye''

ok fine..muka aku ni motherly sangat ke..o.O?
>

>

p/s:entry luahan perasaan..''jangan panggil aku mak''..hahaha

63 comments:

muhamad hanif said...

wakakakaka,


takpa muka matang kan style !


keibuan sungguh,,

aisya said...

hahahaha! sabar2... =)

i am S!L4H.. said...

ade cahaye keibuan kot bdk tu nampak.
haksss

Fikri said...

sedor ler diri kome tu dh tua.. haha.

AzatLazat said...

waalaikumussalam (peduli apa gendut ke tak, salam memang la kena jawab)
nampak sangat dah tua
tu je lah nak cakap
okthanxbai
:P
bluekkk

ezzu said...

hehehe..kesiannye..muda2 lgi dh terkena panggil "mak"...mungkin muka dh mcm mak org kot...hehehe...xde lh gurau jer...jgn marah k..t kurus plak puasa tu nanti...

HanNis SaNia said...

maybe muka keibuan kot. xpe lelaki suka pmpuan muka keibuan ni. ;) hehe

HanNis SaNia said...

haha anis pn pelik tgk pic tu.. macam pelik je nganga amik gmbr ??? hehehehe maybe dia senyum lebar kot smpai nmpak lidah and anak tekak

meaw said...

kahkahkahkah! kesian kat mak sorang ni,muahahaha!

sleeping_maniac90 said...

hak3.. ko kne blaja dri ak cra2 nk awet mda wei hahahahaha..
ak nih asl kuar je, org ingt ak kwn kpd adk ak y f5 tuh.. pdhal umo ak da 20 lebey!!!!.. slalu org akn ingt ak nih bdk skola jew..

eikieyn said...

hahahahaha comellllnyee cite u. takpe2.. u lawan balik.. ckp je " a ahhh ni anak bongsu i..anak sulong i baru masuk tingkatan 2".. tgk camne melopong muke org2 yg tanye tu. :p

haiza aryani ilyas said...

hahaha.. btter drpda dya kata, sbaq naa..tok dok try bju tuh..wakaka

epieorenhijau said...

oh mama! :)

chiLleD...!! said...

ada bkat jd mak lettteww..hehe

Anak Wak Mail said...

haha..kalau aku pulak orang selalu tanya..ni sekolah tingkaan berapa..taksuka3x!

Cik Ca'ah said...

baguih la tu
terpancar naluri keibuan kot kt muka hg bulan.
mkn nasi minyak awai la kami noh
hahahhaa

ezzaty said...

HEEE..muke cik bulan nampak cam caring kot..hee :D

KimiCnoL said...

hye nek vu..hahaha ;p

ku-cit said...

tu maknanya da sampai seru kene kawen hah..ehehe

EmpayarUtama said...

hehe cam buleh jadi calon je wakakakakak

bloghok said...

OK MAKWE KU..KIFKIFKIF

bloghok said...

OK MAKWE KU..KIFKIFKIF

apik pehe said...

huhu..sabar mek sabar

Hans said...

nasib orang panggil aku adik
muda je selalu
:-)

faRHa@miSS Vio said...

hehehe...sab0 je la...frha pon prnah gak mnde yg same... lawak jgk bile pkir2... tua dah aku yea...^_^

Si Pujangga said...

haha.. ok pe dpt pngln mak sblom kawin.. ;)

WAHIDA ALIAS said...

maybe ade sifat2 kelembutan kot...hehe

butterfly said...

heee.. sabar jelah kan..

miErah halim said...

macam selalu kena jugak kat saya.Takpe2 at least ade muka keibuan la kita ni.

hudahassan ^^ said...

cik bulan .
sabo jelah .
mke cik bulan matang sgt kot .
ade ciri2 keibuan gitu .
hehe .

Saiazuan said...

ape ni ape ni? huhu da tua tu...nk kawin? hehe

aku mun said...

hahaha mun..

aku simpati kat ko

sabo k..

tu sbg persediaan ko utk menghadapi zaman ke mak kan nt

wahahhahah

Radsmil Nasir said...

cik bulan jadi mama..heeheh,, ok bah tu...xD.. baca entri koe nie,, ada juga kelakarnya kn mama bulan..^^

fathiahRAIHANA said...

hai mak , hihi

Mohammed Faizal said...

haha...sedih tak de orang ajak main mercun...muke terlampau matang tu yang orang ckp mcam mak orang

Amirul Aqiim said...

mummy!
nak eskrem~
boleh la boleh la~
hik2 :P

RepublicAku said...

keh3...tak dapat nak tolong....:0

dyanie said...

smpai seru kne kawen kot....aghahahaha

nadia fatihah said...

hahahahahahhha! bgus pe muka matang. sama la kita, anak sedara pernah pggil mak. menyampah betol. :P

cik bulan said...

@anip:muka aku cam mak org ke??T.T

@aisya..tgah saba r ni..haha

@silah: cahaya la sangat..ada lampu pa kat muka ni kot..hahaha

@Fikri;woih..org baru doploh ok..:p

@azatlzat:ko gendut an..sbb tu ko terasa..kah3x..

cik bulan said...

@ezzu:xpe..aku bce komen ko malam..*marah ni..huahuahua

@hanis:laki suka muka keibuan??OMG..haha..wahai lalaki..betoi ka??=p

p/s:hanis:pedia yg nganga mulut..xdak pon..

@meaw:jahat r nek ni!..T,T

@sleep: hahaha..aku rela org pggil kau bdak skolah dari mak org..sobs

@eikeiyn:akak..mau pengsan orang tu..haha..dahla slim i ni..pengsan nanti diowang mintak sain ,,jumpe retiiss supermak muka muda lagi kurus u..:D

@Eja:kalo tu aku robek mata dia la la tu jugak..hahaha..*elak kejam

@epie n chilled:ngade r kowam ni..aku bg kawin kang..hahaha

@anak wak mail:haha..t aku bluetooth muka keibuan aku kat ko sikit nak??hahaha

Che Deen™ said...

hai mak..haha

Ku Azhar said...

Mak!!! ankmu dtg!! :D

ShErA said...

salam kenal...

kelakar plak bila baca entri ni...

Sheda Argos ツ said...

hihihi kira oke la tuh.. kite ni bwk anak sedare nek moto petang2 nan abh kite org kata laki bini anak sorang adoi senak nafas aw huk3x geramnyerr hik3x

Fz27 said...

ada ciri-ciri keibuan ni hehe.. kan bagus tu... part budak tu panggil mak leh trima lagi tp part auntie ngan promoter tu xleh terima hahaha...

atiqa aris said...

da ade ciri2 keibuan da tu.haha

soooooour said...

sadis punya cite ni..heheheh

teha said...

xpe2... ade ciri2 keibuan laa tu.. hehe..

btw , selamat hari rye :)

Ct Aja said...

hahaha..2 tandanya kene kahwin cpat..

mira nur Ishak (MNI) said...

hahahahahaha .lol -,-

syrupmasin said...

haha..hai mak :P

sya hassan said...

maybe muka keibuan kot.. keh3.. ke dah smpai seru?? haha

::budak:: said...

haha..dah boleh kawen nih :)

Encik JI said...

tu tndanya , slpas raya ni, ad org nak mai minang. ekeke

azie said...

hehe jgn sedih ye..ciri2 keibuan tu dah ade la tu kot.. :)

iefa ujang said...

da ada wajah seorg ibu la 2 kan :)

ika said...

xpe la...mama moden lettew~ haha...lek je...cahaya keibuan terpancar kat sinar wajah tu kottt~

shalina said...

ekekeekek !
makkk..rindu mak..haha :P

Qaseh dalia adelia said...

maknanya ada sifat keibuan lah tu hik2

EjAt_mU89 said...

jln cni

ADAM FIKRI said...

mna mama kita..mama kita dah sombong.. dah xmo tegur

Anonymous said...

besa la tu cik mun....maybe sbb hg da adik kcik...

share