Tuesday, 16 August 2011

berbuka di asrama -masa muda mudi-

Asslamualaikum semua..yo yo wassap..kalo xposa hidong berasap..oo yeah..#sarcasm..ada yg terasa tak??haha..=P

     *suasana duduk ditepi sawah goyang2 kaki*

     Teringat kembali zaman nek bulan sekolah dolu2..ceria gembira kemain lagi..yang paling best lam dunia, sekolah nek bulan ni pompan semuanye..jadi..sebab tu baik2 je nek dan kawan2nye..sopan gittew..boleh la buat menantu...stok2 perempuan melayu terakhir..highly available uh..bahahaha..ayat tak leh blah..tapi ada sorang je yang dah bertunang, yang lain single lagi..haha..(seyes aku terasa tua..=.='')..ehem2..cik tunang..kalo baca ni jangan marah ek..hahaha..^^

    Nak cerita time berpuasa..hohoho..kalau asrama ni biasa la..kesenioran tu sangat tinggi..pergh..macam cool jep tunggu adik2 berebut beratur amek nasi..pastu..akak2 ni..datang last2..*cool gila*..kalo yang agak nakal, mereka menggunakan sistem manusia kurus is the best..ataupon yang berlagak macam ada jaket invisible harry potter..selit menyelit buat muka donno ja..manyak chantik...haruslah dimaki dalam hati ja bila2 manusia dibelakang melihat..haha,,tipula kalo korang tak pernah kena..kah3..tapi nek bulan baik ok..saye xbuat mende2 tu..*inesen face..[ok..aku tipu..hahaha..kan bulan posa..aku terpaksa jujur..=p]..

    Seriously dewan makan sekolah aku sangat dhoif lagi kechik. Jadi kalau bebulan puasa memang la kena tolak semua meja makan ke luar..kami makan atas lantai jep..sedih an..haha..tapi tu la rasa macam ada kat kampung2..mesra gittew..duduk dalam bulatan..bersimpuh..(ada rasa cam nak buat menantu kan..hahaha)..

    Paling best kalau lauk feberet kita ada masa tu, tapi kawan2 kita tak suka..hamek kau..bolot semuanya..hahahaha..*gelak jahat..kiranya pertukaran suka sama suka la an..:D..macam2 jenis manusia nanti ada..kalo ayam tu lagi la..macik2 dewan makan tu bising kalo memilih sangat bahagian2 ayam..jadi apa agy..dah sampai port tempat nak makan tu, menjerit2 la nanti wat pengumuman mintak tukar..bergema la suara-suara

''wei..aku nak peha''..

''sapa ada dada?aku nak tukar''..

   Tapi dialog tu bergema secara bisikan jela..kan sopan kitorang ni..mane le main jerit kuat2..hahaha..:D..

   Bila cakap pasal tempat makan..korang nak tahu..kawasan dewan makan tu an..dah macam tempat ternak kucing..macam2 jenis..siap kitorang dah hafal nasab keturunan kucing-kucing tu dah..hebat an..nak tahu tips??senang jep..tengok kale bulu..kah3..memang sekali imbas dah tahu kot..pro la katakan..gile ape tak tahu..kalo tak tahu tu namanya buta warna la..hahaha..kekadang ada gak kucing jantan yang menafikan tu anak mereka..cam buat dekk je bila anak2 kucing tu datang..cis..dasar binatang..#emo..kalo yang kejam sikit kucing jantan suka jerit2 kat anak kucing tu..aku tafsirkan camni ja..

''bukan salah aku..u guys pergi la cari mak u guys..im not guilty ok in this kind of situation..''

miaooo ..miaooo..[translate:papa..papa..]

''shriappppp..(bunyi cakaran)..*bleeding teruk muka papa kucing itam*..nah..ni makan dia..kojaqqqqqqqqqqqq punya jantan..anak sendiri pon tak mau mengaku..dulu kata u sayang i cinta i..ni..i beranak 6 ekor ni..sape nak jaga..I HATE U..I HATE U!!!!!!!..(tergodek2 si ibu kucen membawa anakss anakssnya sambil air mata merembes keluar dari pipi..*bergema takbir raya...menuju..lalaalala-aku lupa lirik'-*

mama kucing pon berlalu pergi dengan sedihnya..tsk..tsk..

papa kucing telah bertemu jodoh baru ketika blogwalking..hahahaha..cam harussssss..dan beliau memulakan langkah dengan mengiaww di kotak jerit awekkss tersebut..OMG..*mata ke atas, tangan ke dada..

 
next next entry:aku pernah menyamar nak amek makanan??haha..
>


>

p/s:aku rindu zaman sekolah ..(^_^)..ismuki mankush fi qalbi..~.~..abadan abada..^^

16 comments:

Fz27 said...

oo ni r kak senior yang selalu potong q ni kantoi r

Cik Ca'ah said...

hik3
part tukar2 ayam tu betul
suka sama suka la kannn :)

KimiCnoL said...

pergh,patut la muncit ye..hahaha

AzatLazat said...

dah tua rupanya
mesti tak laku kan
kakaka
jangan marah ye cik bulan yang femes
:P

Umie Artoqiemie said...

rindu gila zaman sekolah T__T

haiza aryani ilyas said...

banyak ag yg hg xcita tuh..xpa t wt part 2, 3 and so on..ehehe

Fz27 said...

lagi best time kita suka makan ayam tp kawan kita ni xleh nk makan ayam alahan la katakan time tu la dia jd best friend hehehe

akMaLdacOsta said...

lol. suka kucing gk ek :)

zmah said...

Pengalaman lampau yang indah dan menyeronokkan..hihii

mawar_berduri said...

hihi...syok dok asrama ....:) :)

Akulah Pak Lan said...

Universiti adalah tempat dimana aku belajar masak secara tidak profesional...

sgt best..sampai ada 1 menu yang kawan aku masak aku gelarkan sebagai "Nasi Goreng Tak Bernafsu"..sebab tak ada apa rasa kecuali rasa nasi...hahaha

sleeping_maniac90 said...

wah cm best jew korg..hehehe
i x pna skola asrama..
so xpna alami sume nih uhuhuhu

Cangkul Emas said...

pose di asrama?




potong Q itu betol..
+ jadik imam terawih!!!!
yeyeyeyeyeyeye...

cik bulan said...

fz:haha..mana da selalu..skali skala ja..hahahahahaha


caah:mmg r..caah la u yg selalu pkai loudspeaker mintak tukaq an..an..hahaha

cik bulan said...

kimi:u lagi buncittttttttttttttttt..:p


umie:hg jgn ngada..hg still skolah lagi..hahaha


azat:xpe..retiss xleh marah2 an..hahahahaha


eja:haha..hg tgk la satu part ni pon berjela..t mmg ada sambungan pon..hahahaha..hg xmo tokak tmbah ka..hahahaha

cangkul:haha..imam main turn2,,gilir2..hahaha..=]

aswadz said...

mcm dah lari dari tajuk entri je bab yg hujung2 tuh...

share