Sunday, 4 September 2011

Duit raya yang cam....arghh

pergh...bersawang dengan daun palas dah blog aku ni..haha..kowang r..makan ketupat pakai baling ja daun tu noh..tak de sivik punya olang..=.='

Kesedihan tahap cipan aku tengok blog aku ni...dah xde orang..sobs..walaupon pageview bawah doploh, aku bangga dengan hampa yang mai blog cabok aku ni..:D..seminggu kot aku tak leh online..anak solehah la katakan..ade sesape nak buat menantu??bwahahaha..(padahal internet xleh pkai..sadis~)

Mai nak cerita pagi raya tu..cam biasa kami pergi ke rumah pak cik aku nak makan..ade open house..menu yang sama tiap2 tahun pon..bihun sup..agagaga..pagi tu aku pakai cam biasa je..i repeat..macam biasa..tapi..bila habis makan tu..cousin2 aku yang lama tak jumpa tegur..''eh..keje mana sekarang??''--->korang nampak tak??tu ayat yang memang menunjukkan aku tak kan dapat duit raya..arghh..benci!..padahal aku tengok ade je kazen aku yang dah keje dapat duit raya..mungkin sebab badan diowang kecik kot..aku ni nmpak macam berkerjaya la sangat..*minum madu nk bunuh diri*

Jadi..aku melihat dengan pandangan sayu jela..sobs..yang tak tahan budak2 datang nak mintak duit raye dengan aku..HAHAHA..memang silap la..masing2 dapat penampaq kat kepala sedas..ekekeke..hamek kau..satu penghinaan terhadap aku yang muda ni..hahaha

Ada ke patut datang kira duit raya depan aku..T.T..meh sini aku nak tunjuk bukti muka kaya kazen2 aku nih..

gigi raya sangat ohsemmm..
tengok..duit sampai banyak sangat..tangan dia kecik..so tak cukup buat kipas besar..tu tangan adik aku tolong buat kipas duit tu..awrrr..

tolongla..aku rasa gambar ni macam yang dok promote jusmate 5 dr rozmei ja..haha..ataupon yang buat duit secara online yang iklan cam bagusss sgtlah menyemak fesbuk2 kat dunia ni..(apesal ayat cam bangla?haha)

Jangan kata ala..singgit je pon..kowang tak tahu sebenarnya amount kat tangan diowang tu dah lebih lapanpulohhengget..*jeles gila*..pastu bising satu rumah atok aku dok bertanding duit sape paling banyak..of kos la aku menang..kalah tanpa bertanding..haha..

Aku dapat 10 hengget je..tu pon habis sebab aku tengok kedit aku dah cipot..ape lagi..topap r..sadis gile bayar dengan duit masih dalam sampul..kazen aku yang nak g topap tu pon dah macam tak sampai hati..hahahaha..sobs~..
>

>
p/s:yey..dah sampai umah..dah leh blogging cam biasa..tu pon sminggu jela sbelum aku balik unibesiti aku dan menunjukkan yang aku telah mengalami obesiti kepada kwanku yang bernama siti..hahaha..cam haruss.

blog aku bakal bersawang lagi lepas ni..huhuhu..ade anak tokei beruk ben celcom ke maxis ke..meh sapot aku pasni..:D..leh r hapdate slalu..^^.ngee~

wajib sertakan jumlah duit kowang dapat dalam komen..aku nak jeles..hahahaha..T.T

38 comments:

teha said...

sy pon dpt sikit jee.. hadoii ~

Radsmil Nasir said...

Hhaha,, aq skala baca entri kau bulan... penuh lawak n makna...

tpi,, neway walaupn umur kita sma aq still dpt 50 hinggit... bnyk sikit dari koe bulan..

jangan jeles..muehehe..:)

Memori Kekasih said...

Alalala...Kesian nye cik bulan...Nampk sgt2 berkerjaya ke neh?
Tuh maknenye dah ada ciri2 tokoh korporat tuh...doa tuhh...hehehe...
CMK dapat tak lebat sgt mcm selalu...alasan yg sama, sebab nmpk mcm dah keje...huhuu..sadis....

Tukang Karut said...

wuaaa... poket aku dah rabak... nak korek tabung ayam la...

Yanyan said...

hahaha alolohhhh. nah nah amek limaplohsen. cukup tak cik bulan syg? kikiki :P

selamat hari rayaaaa :)

hana sudradjat said...

tak nak bagitau lah saya dapat berapa .nanti anda jealous HAHA :P

Acid+ said...

Bagi aku wit Rayaa Cpat!ha3

khairul akmal azman said...

berhabuk pasni blog kay gak..
selamat kembalik ke universiti ya!

chemay said...

lebih kurang la kitee.
duet raya dah makin kurangg
sobs3
:(

aiman said...

xdapat duit raya jugak.. :(

Unna said...

unna dpt 90 je. huhu
*saje nk bagi jeles. hikhik

FarhaNezam said...

alahaii cik bulan samalah nasib kita.. dapat tu dapat tapi sikit kemain..

bloghok said...

dk kat ganu smbong..aku tendang jugak nanti..kifkifkif

ekabukanmakcikkau. said...

baca entri kau aku baru teringat yang aku terlupa nak makan mee sup tahun ni . ni sume budak tu punye pasai ah nak ngorat je kereje nye wakakakaaa

muhamad hanif said...

duit raya aku tahun ni, capai target,


rm 16 hinggit. AHHAHAHAHA

cik bulan said...

@teha:kan..kan..bg r aku sikit..ahaha

@rads:alah..50 je pon..ape barang..aku withdraw dari ATM 200 teruih,,senang ..jaadi pling bnyak dari kau..ahahaha

@memori kekasih:xlebat mcm selalu??aww..mesti bnyak gilos ni

@tukang karut: wei..poket rabak pi jahit la..xpon beli seluaq baru..:P..nk korek morek tabung plak..:P

@yanyan:50sen pon xpe..i redho..haha..meh cepat..:D

cik bulan said...

@hana:arghhh..hg xbgtaw pon aku dah jeles//acane nih..*goyang2 perut..ahaha

@acid:hg kaya..xyah det2 raya nih..:P

@Kay:argh..tu la kan..sama2 la kita menghabukkan blog ni..hahahaha..

@chemay:*menangis gembira

@aiman:mmg a..aiman dah tua..hahaha..bulan muda lagi..*tu pon xdpt jugak..dem..sobs~

@unna:jaga kau aku g amek nanti..xbnyak..50 je..boleh kan..hahahaha..cepat r..aku nk bg no akaun ni..hahaha

@bloghok:kau gile ape..bile aku ade kat ganu ni??hahahaha

@anip:haha..ni aku sayang kau..sehati sejiwa lah kite..^_^..*ayat penyedaap hati dan mata...keh3x..

@eka:sapo ade ati ngorat kau..aku nk tolong buatkan spek untuk dia..power mata dia dah naik sangat dasat tu..hahahaha

bloghok said...

kifkifkif..xnk ngaku..

Amirul Aqiim said...

hye bulan!

eh sy punya sikit je,,
80 lbih..

lalalalala~

hatikubaik|mohdhazlan Dreadlock said...

dh tua2 pun nk wet raya lagi ke...haha

ok r tu dpt 10 inggit

aku lasum xde...huhu

syahirooAhmad said...

saya langsung tak dapat.. :D

Noorhidayah binti Salehhudin said...

Cp dpt skit je tu pun be4 g mesir..balik nanti tngokla macam mane...kalau ade org bagi..:P hihih

cik bulan said...

@bloghok:la..ore oyak betul nim..

@aqim:eleh..xherannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn.

@hatikubaik: eleh..mg kijo dah..meme r xdpt..aku ni blaja lagik..tapi xdpt jugop..T,T

@syahirooo: arh..nipu..nipu..aku nmpak lidah kau terkeluar tadik..ahahaha

Umie Artoqiemie said...

saye dapat 10sen je.

miratun madihah said...

kita pun dapat sikit je. hampeh

iMBobo said...

padan muka tak dapat duit raya haha..

IkhAnif said...

orng tua takleh pengang duit bnykx2..nanti cepat habes..hahhaha

A-Chik said...

erm..biasela smkn dewasa krg dah dpt..
time kecik2 dulu pun kita tersengih gak bile dpt duit raya...haha

afzalsukasuki said...

tak dapat det raya ye?tu la awat mel tak cukuq misai janggut..tu yang nmpak matang pada luaran, tapi dalaman macam teletubbies.hehe

Semut Senyum said...

heheheh...
itu lah tanda2 dah dewasa.. heheheh
cik semut kira duit nak bagi budak2 setiap tahun ni...

Nafisah Ruslan said...

pertama kali dalam hidup dapat rm10 je! nampak sangat saya dah tua :'(

abufarras said...

SElamat Hari Raya Idul Fitri 1432 H.Mohon Maaf Lahir Batin sahabat

Ungu Violet said...

errr...ade dwet raye lebih x...mintak sket...haha

khairul said...

hmm poket dh tinggai serdak dh nie

ezzaty said...

tanak balik unibersiti..xbes T.T

hee..dwet raya seratus lebey.lagi besar lagi banyak! :D

RuSyDi said...

biasa ler tue...nasib jer dpt.:)

Mohd Izzar said...

smala kita dpt 10 hengget jew..huhuu

Saiazuan said...

nak uwit aye~

share