Saturday, 1 October 2011

printer tahi telinga

29/9/2011
PUKUL 9 MALAM
MASA MULA:lepas solat maghrib

*penuh keberkatan ni*..haha..sebenarnya masa ni aku rasa masa paling bersejarah dalam hidup aku woh..aku tak kira la..nak cerita gak walaupon aku tengah sibuk tahap babun ni..
Putar kembali masa seminggu sebelum ni..printer aku rosak dan ink dia melimpah2..terutama ink color la kan..mencit betoi ah..dari sejengkal tu kau tahu dah tinggal paras kuku dah ink aku tu..ah..biase la pompan ..ade masalah sikit kol bapak..haha..jadi ayah aku jadi tempat luahan perasaan aku lah mlm tu..sobs..sobs..(aku tahu ramai kata aku cute kan..hahaha)


Sudahlah dengan adegan perempuan aku tu..dan berbalik kepada tarikh entry ni ditulis, aku meme takleh nak dok diam la plak hari ni..semacham ada hidayah, nora dan siti ja yang menyuruh aku perbaiki printer aku tu..OMANGAI...haaaa...jadi aku dah jadi jantan sebentar..tangan aku hitam der, dah macam dekat bengkel kereta woh..penuh ngan ink kale yang bercampur..so, warna dia jadi seakan2 hitam la kan..xcaye ce try tgk..*sigh..

Aku guna ink yang ada kat luar tu..so..ink kale2 aku semua cam period..keluAr xberenti-renti woh..nasib baik kat koop kolej aku ni tak dak jual lampin TENA value ..kalo tak aku dah beli dah kasi printer aku ni..grrr...yang ink hitam plak ada bubble kat tube dia..haish..xmo keluar la plak ni...acane ni..so..aku kan bijak..nak tahu aku buat ape??haha

Aku sedut la nak aim buang angin lam tube tu..dah separuh jalan aku aser apesal pahit2, tengit2 sikit lidah aku ni..aduyai..aku pon berlari dengan pantas seperti seladang kurus ke arah cermin..haha..mulut aku dah jadi full kale hitam ok..dengan gigi2 sekali..aiyok..selamat aku ada Listerine (oh well)..dekat setengah jam aku berkumur woh nak hilangkan..malangnye..ink tu dah sebati dengan bibir2 aku sekali kena..demmit..dah macam gothic la plak aku aser..nampak kat mak aku ni...mesti kena tonyoh ngan berus besi yang dok guna tenyeh bontot kuali nuh kat mulut aku ni..hahaha...tulah kau..bijak sangat..=____=’’


menawan kan gigi i..

Pastu mestilah aku xpuas hati lagi..dengan tangan hitam, mulut gothic, ink hitam aku tamau keluar jugak..sembelit asernyer..so...aku dengan bijaknye mengambil pencair ear wax milik seseorang dalam umah aku ni dan menghabiskannye hingga titisan terakhir ke dalam ink hitam aku..hahaha..dan walllahhhhhhhhhhhhhh..resultnye sangat memberansangkan..kini aku dah boleh print weiiiiiiiiii..*jerit2 sampai keluaq halkum!

Pastu apa agy aku dok buat tarian gembira dari bilik ke bilik la..hahaha..(Alhamdulillah..ujarku dalam hati..dan menzahirkannya dengan tarian action kamen dan sedikit tarian zapin...aku jugak bersyukur weh..*tetiba jadi budak baik sat*)

Jadi...konklusinya, kalau ink printer hampa tamau keluaq..pi beli pencair ear wax (dalam bahasa kampungnya pencair tahi telinga woh) ...sangat berkesan..ni testimoni aku seniri nah..hahaha..gila sungguh aku rasa harini..mintak2 esok lecturer tadak la suruh aku cakap depan kelas..dengan mulut hitam ni..aiye..tak pasal2 aku pakai purdah g kelas esok..lihatlah esok aku senyum xnmpak gigi je..dan aku terpaksa jadi baik n pendiam seketika..*sigh..mesti mereka merindui akan suaraku yang merdu ni..ayoyoyo...hahahaha..:D
Jangan ade budak kelas aku kate aku buasir sudah sebab tak bercakap kan..haha..

Uh..uh..sebelum aku lupa..aku punya jasil print kan dia punya ink berbau ubat titis telinga tu lah weh..selamat lah ubat tu wangi..macam bunga melur bau dia..weeeeee


>


>
selamat dah pagi tu hilang dah ink hitam kat bibir ngan gigi aku tu..berkat gosok gigi masa subuh la katekan..agagagaga

p/s:penat gilos sopink harini mcm nk tcabut kaki..tah ade hidayah nk post entry ni..kowam bace sambil kelik2 sebelah kanan, kiri, bawah dan atas ye..:D..hahahaha

31 comments:

munira hashim said...

gigi hitam takpe asalkan hati putih..bha
bha
bhahahahahaha

Aduka said...

muke makcik tu sama je ngn muka si budak busuk..
hahahaha..

City Hunter said...

=)

izzahdegreat said...

alaahai sadisnye cite...tapi nak gelak jgk hahaaa...kdg2 malang tu dtg bertimpe2 hehe ade hikmah jumpe teknik baru cairkn ink printer ;)

muhamad hanif said...

sengal ubi lah kau.!


AHHAHAHAHAHA

budakijaupendek said...

hehe
ala snap la pic gigi hitam.
nak gak tengok. hihi

Ku Azhar said...

aiyookkkk!!!! geli!!!

Edy Fee said...

seran tengok gigi..hahahhaha

shalina said...

lahh! senangnya nak repair . sy dulu ink dlm plak tu lagi leceh, now ink kat lua serious tak de masalah langsung . heee .

make sure ink sentiasa dalam keadaan yg mencukupi sbb bile ink dia banyak so sedang nak mengalir .

pastu trylahh cleaning n deep cleaning :))

bukan retis said...

pernah jugak buat gitu dulu..tp dulu duk sedut ballpen punya ink.hihihi

sleeping_maniac90 said...

hak3..
ko mmg xd kje kan??
ad k guna pncair taik tlnga..
adoiiiiiiiiiii

meaw said...

ateeee,bughuk bebeno perangai kamu..hahaha! sora anggggg,hahahaa :P




p/s:sebenaqnya aku segan nak angkat fon ang,haha!

Anak Wak Mail said...

kompem berkesan lah ni??haha

bloghok said...

boleh jadi nenek kebayan ni

dyanie said...

hamboii sampai gitu skali..ahaha

afzalsukasuki said...

coping?ada belikan cit adiah hari jadi tak?huhu

i am S!L4H.. said...

dengan yakin nye nenek tu senyum.


kau mampu???

>.<

**::CIKNUURUL::** said...

bhahahahha,.adoii.rajeng sangat g sedut die tu nape,dh jd gothic xpasal2,.hehe,.

alif haris said...

hihi seb baik rajin gosok gigi :D

cik kiwi's said...

hahahaha. nasin ink tak boleh buat mati. takut tertelan je cb oii

Cik Ice said...

Hoho..formula baru nak keluarkan ink printer.. :P

emy zulaiha said...

hahaha kelakar la cik bulan nie..abes sume jadi hitam...xpe asal hati baik kan :) mulut, bibir dan gigi bukan penentunye :0 hehehe

YOUsoF said...

Hahah.. Kau telah buat tindakan² yang bijak.


Aku biasa comot jari je la msa tukar ink printer kat opis. Tak terfikir lagi nak comotkan gigi dan bibir sekali.. ;D

ctk said...

hahahaha...terdesak sgt tuh...bOley plak pi sedut kt situ..hahaha

Kotak Mancis / S_Basri said...

nampak ja hitam gigi tu... tapi kuat kot... hahhaahhahaaa

caliph shuriken said...

klakar laa.. setiap kali bca en3 kt sini bole ilang stres woo, haaa3...

DILL said...

uiyhh.. apakah?? :D

Cik Jannah said...

aku print kedai je. haha

ArulchelseA said...

uikk cuak jugak ni..

Ezad Skytech said...

haha...gelak2 baca entri ni..hee...
kalau printer ni buat hal..mmg masalah la...lagi kalau ink habis..nak tukar ink tu..huuu..tangan pun jadi kaler2 la...meriah betul...hee~

Mohd Izzar said...

sungguh bernas, jalan penyelesaian anda. :D

share