Friday, 4 November 2011

Fakta mengenai Burung Marah!

A simple game of birds defending their eggs from thieving pigs has become a phenomenon. Now, their creator – Peter Vesterbacka – is one of the most influential people in the world

Aku olah balik temuramah ni tukaq lah..peter ves terbaka ni tetiba ja boleh cakap utagha(utara)..hampa jangan dok buat main..hahaha..ni lah lebih kurang dialog dia dalam bahasa utara yang aku sempatlah temubual dia masa kami beratur nak beli coki2 dalam koop tadi..pffttt..haha..

Burung yang paling dibenci oleh seluruh pelusuk dunia.

*burung boomerang..of kos la sebab berat ngan susah nak guna..kan2..aku tahu kowam pon main..ecece..tapi aku seniri pon menci burung tu ngan burung pedia tah..berat nanang weh!..haha..
sape xkenal ni natang apa?mmg sedih..hahaha
Burung feberet manusia sekelian alam adalah...

*burung merah la sebab selalu nampak..*katanyelah..haha...then dengan burung hitam yang berak bom tu..of kos la sebab dia sangat efektif woh..hehe


Adakah orang ramai menyukai babi..

*ya...they sell well as toys..(pacik yang buat game ni cakap..haha)

Kenapa game ni sangat fofular..why??why?? tell me why??

*Game ni sangat senang nak mula main tapi susah nak berhenti..Salah satu sebabnya adalah kerana game  ni tidak memerlukan fast response..jadi ada feedback dari golongan tua2 (macam tokwan2) yang suka lah game ni.macam diorang pon bolehla enjoy main ngan cucu2 depa..xdak la rasa bosan sangat kan..hahaha..Kejayaan game ini masih bergantung kepada.....after all.....the birds..muehehe..

=seyes pas baca komen dia ni kan aku pon rasa mcm golongan nenek2 main angry bird..haha..peter ni lah ckp....>.<''

>
>

p/s: adik aku dah habiskan semua level dalam fon aku..haha..ada sapa boleh lawan ka..n my sis baru je 5 tahun..kah3..amcam..ada bran nak lawan?hahaha

22 comments:

KizZ said...

Huu..Angry Bird's Addict..Nasib baik kiz belum lagi kalau tak memang tak sempat ni nak blogwalking..hihi..

Nice blog..first time datang sini tau,,

a r i l said...

untung la da abes main :)

Tea said...

Kalau ada burung lain yg marahhh lg bestttt.. Eh

PeRmAtA bIrU said...

angry bird membantu kita fokus dan aim sasaran ngan tepat.. hahahha...

adoi fenomena game kan???

PeRmAtA bIrU said...

angry bird membantu kita fokus dan aim sasaran ngan tepat.. hahahha...

adoi fenomena game kan???

cacamarba said...

tu la..walopn game ni nmpk buduh piang tp ble dh main,jd addict plak.nsib baik aku sempat menyelamatkn diri seblom terjebak ( cover line )..hahaha

Ujie said...

akak pon suka main..dah abis sume level, download yg lain lg..mmg syok main sbb ada star rating selain markah.

onie said...

aku main untuk menimbulkan minat,tapi nape aku tak minat kat game ni tatau,huhu

Yatt S. said...

honestly, tak pernah pun main game ni. memang tak suka main game apa-apa pun. hahahaha.

sleeping_maniac90 said...

ak msih x lepas lg level 3.. demmm!!!!

Cikya said...

try lar angry bird version rio n seasons...
haha...OK... XD

hyz said...

x khatam lagi men game ni.. saket hati.. haha

ctk said...

malunyer ct ngan golongan nenek..ct pon xpernah maen lg..hahaha

semutsengal said...

aku tak reti main lah.


Sekian.

Cik tikah said...

the creator of burung marah ada kasi jampi. haha..

caliph shuriken said...

dh abis main aritu.. kasi hantam sama itu oink~oink :p

Cikgu Jaja™ said...

fofular sbb yg ade game ni dulu cuma iphone. sape ade henset mahal baru bleh main.. skg samsung pon dh ade..

Saiazuan said...

ahahaha antu angry bird~

khairul said...

blom pernah main gam e ni lagi

ekabukanmakcikkau. said...

haihhh aku dah khatam lama tengah main untuk yang kali ketiga ni . malas nak cakap je hahaha

Cik Itam said...

Cik Itam x pnh men game ni...hahahaha

sis92 said...

dah lama tk main angry bird

share