Wednesday, 14 December 2011

bang kemissssssss...janganlaaa~~

salam
rushing2..hujan lebat..
skrg tepat jam 7mlm..mcm xsenonoh aku taip entry..hahaha..ape aku pedulik..blog aku kan..hahaha...:P

well..tadi aku pegilah teman kwn aku ni beli brg kat kedai runcit...so..like usual aku jalan2 lah kat dalam tu mencuci mata dengan sabun2 yang ada kat belakang kedai tu...tak lama lepas tu aku dengar namaku dipanggil..aku pon mula musykil..kenapakah beta diseruu...hum...

elok2 je aku pergi ke arah suara kawanku yang memanggil tersebut..aku terlihat akan suatu lembaga hitam di sebelahnya..muka kawanku itu tersangatlah bluurrr tahap gaban dan tercengang2 pada saat dan ketika itu..aku pon sejuta kali lah terkejutnya..tetibe je lembaga hitam tu pon datang menonong ke arah aku..aku pon membulatkan mata menjegil tanda tak puas hati kepada kawanku tersebut..

dalam hati ku hanya mampu menjerit meronta2..''ko pesal panggil aku...arghhhhhhhh..xsemena2 aku pon terkena sekali dek sampukan dan pukauan lembaga hitam tersebut''...

lembaga hitam itu terus menghulurkan kepadaku 2helai kertas yang berlimenate (jadah eja camni..aku xtaw lah)..''adik..ambil ni..ikhlas''..aku pon ok jela..laju jek amik..ayat quran tuh..org bagi..aku amek jela..(kawan aku kat belakang masih mulut ternganga)..

tetibe ayat lepas ni tak leh blah..''cas 2 ringgit ye dik''

and I was like..what the hell?

pastu aku naik rimas ah pacik tu main desak2 nak duit...then aku pon keluarkan lah dompet..seingat aku pada waktu itu masih ada 2 hengget..and bila aku bukak wallet..dem!..aku baru jek gunakan 2 hengget tu nak beli air yang aku sedang pegang dan minum dengan cutenya pada waktu tuh..

''hummm..pacik..sorry la..saye xde duit kecik''..

and u'olls tahu apa pacik tu buat..

''xpe adik..pacik ada baki..berapa mau bayar..''..then setepokkk duit tebal seringgit dia bawak keluar dari poket dia..aku dari nak bagi tadi pon jadik cam..errr...yang xmenahan tu kan siap lipat2 cantik2 macam kat kedai punya duit..grrr...maknanya pacik tu have more than 50 ringgit for that one ringgit in his hand...sebab mana dia tahu duit ''besar'' aku tu bnyak mana..pastu he is forcing me to pay him like hell yah..selamat lah masa tu kertas berlemenet dia tu ada kat tgn dia sebab aku bagi balik masa nak keluarkan wallet..aku pon dah nmpak pacik ni gila punya menipu..aku pon pusing belakang pastu buat jalan xtahu je kat pacik tu..boleh plak dia memaki2 aku..ekeleeeh..kate mintak duit ikhlas..WHAT THE,,,,... tapi marahan dan leteran pacik tu aku xdengar sangat..sebab hujan lebat en time tu..haha..bunyi dia bising2 tu dah macam bunyi lalat kat loji kumbahan jek..:p
pinjam muka sat nah pacik..
lama jugaklah aku stuck dalam kedai runcit tuh..takut pacik tu tunggu aku kat depan kedai..yang tak menahan tu aku main cak cak dengan budak jaga kedai tu..dia tengah ada kat kaunter...aku dari jauh menyuakan kepala aku disebalik rak2 susu ke ape tah..takut2 jek aku ngintai ...dengan gerakan mulut je aku cakap..

''pacik tu ade lagi tak''...dengan muka blurr budak tu geleng...

''kawan akak maneeeeee..kawan akak????''....(mulut ngan muka aku feeling gila time nih..tangan pon main peranan)

dia hnya menunjuk ke arah luar..aku pon pusing kiri..pusing kanan..ala2 mcm nak melintas aih...keluar dari kedai ngan muka cuak siot..kawan aku ada belah kiri hujuuuuuuuuuuuung deretan kedai...aku pon berlari2 ayam lah kearah kawan aku tu...

''pacik gile tu mane''

''xpe..dia gi belah sana''

tapi dalam firasat aku kuaaaaaaaaaaat je kate nk jmpe lagik...

on the way nak balik tu...dem!..jumpa lagik...selamat lah masa tu aku nmpak dia tengah tarik2 tangan budak mana tah mintak ''bayar dengan paksa''..dengan hujan lebat tu kami menyorok belakang kedai ape tah..terketar2 ..aku lagilah bertambah takut..sbb aku xbagi duit kan..hahaha..mampos kang pacik tu kerjakan aku..org2 camni bukan boleh...*seram oiiii*..

orang kat kedai makan sebelah dah pelik..apesal budak 2 org ni jalan tergesa2 dengan aku ni pakai baju kurung lagik...siot lah...muka dua2 org mmg cuak+ketakutan..

selamat lah ada lorong haji taib gelap kecik kat blkg tu an..kami pon dengan xnmpak bende2 lalu jela situ..selamat tembus dekat jalan depan tuh..hahaha...

pastu masa tunggu bas pon takut lagik pacik tu datang..oioioio...tak tenang aku oiiii..hahahaha..

>
>
p/s:kepada pacik..(wlpon aku taw dia xdak blog..hahaha) janganlah buat camni..carilah duit dengan ..(nasihat lain terpaksa didelete sbb acteli xreti bagi nasihat..hahahaha..kbai..well..habit what nak ade p/s bagai nih..haha..kadang2 aku perasan kat entry aku ke entry org len ke..xde kne mgne pon kan sbnarnye...kah3x)


4 comments:

cacamarba said...

aku kena kt KOMTAR dulu..tgh tggu bas,tibe2 ada sorg budak datang bg keychain nama nabi..trus letak ats riba.lepas tu buat muka seposen bgtau 2 hinggit..aku amik letak ats kerusi lpas tu buat bodo.die ltak blk ats riba aku,aku ltak ats kerusi blk,bgn trus naik bas..hahaha..bkn berkire sgt tp budak tu pun muke mmg duk situ je.aku suspek ada sendikit jage..erm...

▪imie fatima▪ said...

hehe sabor ajelah dgn org camni..sometimes kalau deyall paksa2 kita pun cam tak rela pulak nak melayan kan,bila deyall buat nice..lagi kita ikhlas nak sedekah..slalu gak kena,tak bagi kena bebel.hehe

afzalsukasuki said...

lenkali cakap..sy pakai kad kredit.pacik ada mesin nak swap?huhu

diana said...

laian kali kalau naampak orang pegang kertas,ke buku ke dok panggil2 kita buat2 pekak dan buat2 buta sudah..hehehheh

share