Thursday, 8 December 2011

dok diam boleh?

salamat pok..

watashi wa sega hikuku arimasen..takai desuu...:P..

*intro yg xde kena mengena*

weiiiiiiiiiiiiiiii...seronok gila cipan aku dah habes test..yeyeyeyeye..(pdahal final dah dekat..hahaha!)..ok fine..tangan aku dah gatal lagi tergedik2 nak menaip kat keyboard ni..menaip assignment ngan menaip kat blog feel dia lain okei..kalo sape kate dia ada feel sama..meaning dia tu xstret..estrogen terlebih pa ..hahaha...(sedang membuat muka lepas gian..:p..)

topik harini...kawan...ada la satu cerita ni..jom layan..pop..pop..pop..

watak nye zabedah dan rapeah...

rapeah: wei..ko ajar lah aku cakap bahase utare...teringin kitew tahuw nk blajaw..(ayat mintak kaki)

zabedah(bukan aku) :ok ja..hang nak aku ajaq pa wei?

rapeah:ala..yang basic2 la..

zabedah: *berfikir sejenak dengan muka ekstra cute*..ok lah..ehm...dia camni..hang kalo ayat besa2 tu hang tambah ja Q kat belakang..contoh macam lapaq..gutu lah..selalunya r kat blakang la ganti Q..

rapeah: oh..senang la..kalau keluar jadi keluaq la kan..

zabedah: pandai kwan aku sekoq ni..teheeeeeeee~

*lepas tu mereka pon bergegas menaiki kembalai ke gerai berdekatan untuk membeli air..

rapeah hendak membeli air kelapa...dilihatnya pacik tu bercakap bahasa utara..so..dia pon guna lah ilmu yg telah dipelajarinya tadi...

dengan yakinnya ..tanpa tomakninah mahupun sujud sahwi...rapeah berkata dengan lantangnya..''PACIK..OHH PACIK...BAGI SAYE AYAQ KELAPAQ SATU''..

Kami pon menggelupoq ketawa disitu ramai2..

moral of the story..len kali tuntut ilmu biaq habeh..jangan dok mai sodok suka hati ja na..hahahahah..


>
>

17 comments:

ascil.punye.lah said...

ayaq dah oke.kelapaq tu tak bole bla.hahahaha.

Teenager Housemaid said...

haha sengal..:)

Adam Fikri said...

nak ayaq kelapaq satu..dahagaq la

akuamir said...

haha,, kelakar,, ;)

Yuyu AtiQa said...

yuyu singgah sini baca entry... haahaha... it's a great story with a good moral too.. :)

Saiazuan said...

huhu btl2..nak tuntut ilmu tu kena la btl2 paham

cacamarba said...

cek nk ayaq ka lapaq?ka x kelapaq tgk muka pakcik ni..ada 3 kosong lg ni ha...hahaha

afzalsukasuki said...

tak beik gelakkan dia..siap adik selit kembalai kat situ heh?? hahaha.adik tu 'gutu' bukan kembalai ka?kahkahkah

run aziluz said...

aku pun menggelupoq kat sini haha untunglah dah habis T_T

bloghok said...

pengantin.haha

A retarded kitty said...

kekeke. pengajarannya: confident itu penting ye

sleeping_maniac90 said...

hahaha sngal... adoi..
tukr sume jd Q erk..

♥e'in♥ said...

kelapaq.. hehehe

Amyra Azhar said...

haha, amboihh kemain dye! n_n

senyumSOYA said...

heheh..sabaq2~

Aien Not Alien said...

ayaq kelapaq...cian dia..tapi baguslah..practice make perfect...

lama2 pandai la..hehe...

caliph shuriken said...

agak2 pakcik tu nk jual x ayaq nyok tu.. atau rengah gelak smpai krem perut, hukk...

share