Saturday, 4 February 2012

Cinta sampai ke syurga-part2-

sila habiskan part satu dulu di SINI..hehe..tapi weh..maafkan aku..terbanyak plak part aku buat.boleh jadi novel alap doplohsatu berbekalkan kisah separa benar..hehe..enjuy..and watak pompuan tu bukan aku chet..makin aku tak buat enoncemen makin kena wish slamat kawin ngan anak dato.chet..jadahnye ini semua (gaya karam singh walia).kalau betul pon apa salahnya.kah3x,.ok bolehla kata adaptasi kisah benar..cuma aku ada taboq sikit perasa..muehehe..:P


------------------------------------------------------------------------------------------




Dengan sepantas kilat..ku member respon kepaada mama..

‘’mama..im NOT willing to get married with that datin’s son..euwwwwwww..’’

Tapi dalam hati...aish..tah ke hensem ape anak datin tu en..tapi gila pa..macam psiko ja nak bagi kawin awal2 sangat ni...im not ready..(acece)

But ma..on my second thought...

I still tak nakkkkkkkkkkkkk..huwaaaaaaaaaaa...

‘’ala ani..ape kate ani tengok dulu anak datin tu. Mana tahu Ani suka’’

‘’Mak..Ani muda lagi la mak. Kak long pon tak kawin lagi.Ni kan..’’

Belum sempat ayatku habis.’’ish budak ni.Aku cepuk kang.Sape suruh kau kawin. Orang suruh tengok dulu..aigooo’’

‘’erk..hehehe’’..aku tersenyum kerang wangi.

‘’tak pe la ma.Orang tanak. Kalo muka dia hensem macam haroro ke jumpyo ke aron ajis ke errr mak hold dulu ea..hahaha’’

‘’ish budak ni. Ke situ plak dia..’’. Ibuku menggeleng perlahan.aii..budak ni.Nakal tak habis-habis.HAHAHA..Tapi kalau ugut nak kahwinkan dia tahu pulak nak menggelabah taik unta..HAHAHA..anakko anakko..ikut perangai sape lah ni kan.hehe.

‘’ma..orang nak belajar habis dulu ok.nanti dah grad nanti kalau ma nak orang angkat nikah dengan baju jubah konvo tu pon orang sanggup mak..keh keh keh..’’

‘’humph..suka hati hang la anakku oii..makin lama ma layan .Makin merapu plak budak ni..dah dah.ma nak gi solat..callo betei’’

***

Tidak lama selepas dari hari kejadian aku dikol mama ..

Uh.jap jap..by the way.kan aku ada mention anak-anak dara ..acteli aku memang ada seekor abang. Haha..aku selalu geram kat dia ni. Selalu cari gadoh..huh..jadi dalam kamus umah kitorang..dia pon dipanggil si perempuan sekali..hahaha..Nama  ja laki.Tapi kuat gossip kalahkan orang perempuan.chet..

Tersebutlah kisah, pada suatu hari..abang sulungku..si Jongang meneman mama ke kedai kain..kebetulan pulak kedai tu sebelahhh je dengan rumah si Datin tu...tetiba ada satu kelibat jejaka berkot memasuki perkarangan rumah datin tersebut...dengan sepantas kilat,,,abang sulungku bertanya tuan kedai..’’eeh kak..tu anak datin yg lawyer tu ke?’’...sepatah dijawab pemilik kedai..’’aah’’..acuh tak acuh je layan abang-aku-yang-bajet-macam-retiss-melodi.

Dengan jawapan sependek itu..telah meletuskan derai tawa yang sangat kuat dan berpanjangan kepada diri abaangku itu..seperti terkena hysteria rasukan setan 666 ekor dah aku tengok..kebetulan masa tu aku sedang bercuti midsem...sampai ja kat rumah..tanpa membuka stoking terlebih dahulu ..beliau terus menerpa ke arah aku...

Dipegang erat bahuku...sambil muka macam sembelit mkn pasemboq..

kepalanya menggeleng..Ani..Ani..kau nak tahu ...................sebenarnya.........


Air mataku bergenang! sungguh aku tidak dapat menahannya lagi!..abang...kau kejam .kenapa kau perlu beritahu aku pada saat dan ketika ini..

>



>
bersambung

9 comments:

hassy chan said...

aishh ad part 3 plak ke?? hahahaha
cpt la smbung...
wei, ko mnt ke haroro si pororo tuh?? hak3...
aaron ajiz jgn sbut eh.. ak punye mwahahah

Cikgu Jaja™ said...

haishh bersambungg plakkkkk

A'IM said...

citer ke..err confius

Gen2Merah said...

yeaahh, memang menarik... ohsem (",)

Princess Nusy said...

nice! hehe..^^

bloghok said...

wow dah pandai buat cerekarama...hahaha

Bobo said...

aik apa lah khabarannye tu?

the puffy clouds said...
This comment has been removed by the author.
CTK said...

smoga kamu dpt kawen ngan anak dato..ahakz...tetibe lg..agagaga

share