Friday, 3 February 2012

Fb aku.aku punya suka la!

salam

saat dan ketika ini..kami masing-masing buntu ya Allah..


Pernah anda mendengar kata-kata hikmah, “kerana sayang, kita menegur”. Menegur untuk kebaikan, bukan menjatuhkan!

lihatlah frasa di atas (acehh skema nya aku)..ok2..seriyes ni...banyak kali jugaklah aku nampak..benda ni agak common lah kan kalau dah namanya HANGAT bercinta kan..

Gambar nak peluk2 rapat-rapat..posing mau lentok pale i lentok pale u..

lepastu mulalah post  ''i lebiyu honey money baby babi..''


''kitew sukew sangat keluar harini dia tolong korekkan hidung i..so suwitt''

kebanyakannya lah dari kita akan terautomaik terallergik tahap IgE ..so.. bercinta tu tak salah tapi biarlah kena pada tempatnya. Kalau nak huraikan soal cinta ni pon aku rasa memang panjang gila entry aku nanti.so hold dulu.. ramai ja aku tengok orang kapel.tak de la macam depa ni.kurang kasih sayang ja aku tengok..kita manusia biasa ni tengok pon kadang-kadang rasa malu . Dia ni tak fikir ka yang maha pencipta tu pon dok tengok kita ..


''i kiss him on the neck today''


''seronoknya dia bagi kite peluk dia. Dada dia panas sangat..kite suke''

...

ni ka ayat seorang muslim???

bila diberi nasihat..haaah..melenting kau jah..ayat2 normal.kalau korang pon pernah came across eh..aku punya fb suka hati aku la  nk tulis pe pun. Klo rsa semak homepage. Remove je la aku. Do i care?????.



hahaha..pathetic kan ayat ni..kita kalau kena tegur janganlah melenting. cuba fikir balik kenapa orang tegur tu..maybe ko tak rasa lagi..yang lain pernah rasa dah.thats why diorang tegur.:)..janganlah digemabar gemburkan kebahagiaan-yang-tak-pasti .

Tunang pon belum..ni yakin sangatlah laki tu milik kau..sayang.. selalunya if he left u like that , u will suffer the most. Ingatlah, bercinta dan berkahwin adalah dua benda yang berbeza. Bukanlah aku nak kata ko ngan dia takkan kekal.tidak.tapi ini cuma nasihat. Kau pernah jumpak laki tu tinggalkan tunang dia seminggu sebelum wedding>? tak pernah kan?? aku pernah jumpa!..bertunang pon boleh putus..ni kan bercinta hangat2 taik ayam ni..dia keluarkan ayat manis sikit ko cair..HAHAHA..

Moga hubungan yang dijalinkan sentiasa mendapat restu dan redho ilahi.. kepada yang sedang ataupun bakal menjalinkannye.:'D

Cinta yang sejati adalah cinta yang membawa kita ke syurga, bukan mengheret kita ke neraka .

3:25am

''apa2 yang membawa ke neraka, bukan cinta namanya

cinta adalah apabila kita mendambakan pasangan kita untuk bersama-sama kita ke syurga''



let's work for it!
hahahahaha15


p/s: ayat last kale pink tu bukan aku punya ayat..ayat si merah..hahaha..:D..

>




>
Seandainya kita tidak dapat menjadi garam yang dapat menahan daging daripada busuk, janganlah kita menjadi langau yang membusukkan daging

Anyamlah buih buih di laut demi membuktikan cinta yang suci tanpa menodai keaslian pantai itu ----> sila fikir..:D

18 comments:

Tea said...

Kann.. Tapi aku buat ayat kat laki aku pun orang nak marah tegur kata jgn depan2 org... Apepun takbleyh,..

Lagi org tegur lagi itu aku buat.. Laki aku kottt... Eh tiba2 emo lak.. Jom bulan, kawen jom..

biela bell said...

hahaha.. kawan saya ada jugak nasihatkan kwn dia supaya jgn over sgt masa bercinta..siap tayang dalm fesbuk gambar macam org baru lepas kawen..kemesraannya tu..aw2..tak manis la kan...dah bila kena tegur..terus 'pgkah' kwn sya tu..tak boleh nak terima teguran even dengan cara yg baik..haihhh..sabor jer la.

Edy Fee said...

hahaha perlu ke smp kiss kat leher pon nak cerita..bhaya gak semua benda tulis kat fb...tkot ade org stalk

cacamarba said...

haha..FB semak.kalo bkn sbb nk tau progress kwn2,dh lama aku delete FB..ada ke patut member meninggal update kt FB,jemput kawin pkai FB mmg aku konpom x pegi..

S H I T E Q said...

agak2 laa. wlaupun die pny fb. public baca. rasa euwww

hassy chan said...

wah indahnye kalo dpt cinta yang membawa ke syurga,,
nk jugak!! haha

cik bulan said...

@tea: haha..laki akak xpe la.dah halal tu..ni yg xde ikatan pape lagi ni.ober sangat.orang lain pon ade la jugak.xde la sampai mcm ''mereka'' ini..

@biela: tu lah..depends org jugak.ada sstgh tu kalo otak masih rasional, they can accept it. tapi kebanyakannya tak le~ pastu bila dah break bru nk cari kwn balik.3.3

cik bulan said...

@edy: dari tkt org stalk bek takut Allah stalk kan?..:)

@cacamrba:semak pon nak wat acane..>.<..tapi ajak kawin pakai fb tu mmg common..tapi dia punya feel daripada dapat kad tu lain kot.=.=''

@shiteq: yg tu la yg aku nk implykan kat sini..hahaha..

@hassy: insyaallah dapat..doa bnyak2..amalkan doa rabitah..bwahahahaha.;p

semutsengal said...

apa ni apa ni ?



tak paham. LLALALALAL

Detective Fiqa said...

orang zaman sekarang =.=

bloghok said...

sayam,kata facebook kite facebook bersama....haha..

ilex2 ulan.

HARITH ISKANDAR said...

nak anyam buih2 tu yg sukar tu..mmm will try..errr agak2 tahan lame tak kalau anyam?ehehe

alif haris said...

bercinta tu tak payah nak heboh satu dunia sangat la kan ..
kang nnt tak smpai ke jinjang pelamin, diri sndiri jugak yg malu..

EmpayarUtama said...

nak komen pasal fesbuk ke pasal cinta nih? 2-2 aku x tau :)

♥e'in♥ said...

kat fb mmg ade mcm2 ragam..

Saddila said...

gagagaga tak boleh blah tolong korekkan hidung. haha gila . dada panas ?? kahkahkah

Mohd Norafzal said...

bebi dont kiss at my neck, ada sarang tungau di situ

CTK said...

gatai sumenyer...hahaha

share