Tuesday, 10 July 2012

eksiden itu ohsemmm



assalamualaikum dan salam sejahtera tuan2 dan p dan puan2. ingat nk buat wordless. kahkah. yela tangan dah paralysedd macam ni kan. kahkah *gelak kan diri sendirik*

nak tengok gamba? cantikkkk punya wa ckp lu.. haha. bak kata incik lawas, boleh buat sos cabai (aku pon tataw sapa ajaq dia cakap camtu. harhar)...

yes aku tahu sgt cantik kale darah aku. tapi hakikat sakit dia xsama manis dengan kale dia. urgh. hahaha.. tah dalam sangat ke luka tgn tu. semalam eksiden harini xkering2 lagi. hanya Allah ja taw wei masa mandi pedih dia camna. huhhh... sebbek aku pompuan . kalo laki mmg xmandi dah .. haha ye aku pon tataw motif ckp camtu :P

dekat lutut tu bukan aku kencing ye. tp darah lutut banyak sangat :O sampaikan dr suruh pegi pkai dressing kat luka tu.. darah aku meleleh2. cair sangat agaknya? .. dahla darah sepisis rare. aku rasa klo aku hilang darah bnyak mmg lah... xlama lah tu. huhu... 

tp thx kpd semua yg ambil berat, mcj, kol, tuit. haha.. appreciate that very muchies.. so in conclusion. g keje jangan gopoh sangat. biaq pi lah elaun kedatangan kena tolak. tp jangan sampai jadi camni T.T. argh. mencik punch kad! *tetiba*

dan yang sadisnya luka aku masih xberenti lg tapi dr bg mc 2 hari ja. camna nk angkat beras bagai klo nk scan? sakit baq ang. lutut pon ketaq2 berdiri lama. tahla apa jadi esok :/ ...

mmg lawak masa jatuh tu. *awkward moment* sbb jatuh kat simpang 4. org dok tunggu trafik light kan. tetiba jatuh tengah2 laman tu. ah aku takut kawan aku teruk luka dia. sebbek aku teruk lagi. kalo tak bersalah wase weh. dahla tu moto dia. aku gak yg cuai. argh . .. tp benda nak jadi kan. selamat ada pacik sorg mai tolong. jatuh2 moto stat enjin pi klinik seniri. cool kan? hahaha. slmat klinik ada dekat ja. fuhh..

masuk2 klinik mau semua org xtgk. aku masuk dulu kwn aku pi parking moto. semua mata tumpu kat aku ja. tangan ngan kaki penuh darah.. jalan hencot2.. semua bg pandangan sedih. wahhahaha...

masuk2 bilik tu "haiya.. ini muka ha sudah rosak meyh. kulang harga kawin maaaa" . ok auntie. saye menangis dalam hati ni. banjir yang amat. ='(.. ayah aku pon pelik. camna muka leh kena? well.. the problem of having long face camni lah. hahaha. chet..

mmg kena temuramah dengan semua org dalam klinik tu. kahkahkah. dan aku rasa salah aku ngan kwn aku gak la masa mintak mc tu kami gelak2. acteli bukan apa. gelak xmacam orang sakit sebab tak nak dok ingat lah rasa sakit tu. dan kami rasa dr tu pon assume acteli luka kami sikit. padahai dalam hoiii... ahh. mungkin pasni nk mintak mc kena pura2 reyau mcm orang meroyan agaknya?... luka besaq n dalam cemni mana la nk kering dalam 2 hari. tangan kiri aku pon kembung dah ni ha bengkak. dah macam kotiau rendam 6 jam! 

dahla. mohon doakan aku dan kawanku cepat sembuh :/ .taraaaaaaaaaaa ^^''

p/s: setiap bnda ada hikmahnya. mcm auntie tu ckp. mana nak taw tuhan bg ini ujian ma untuk halang benda lagi besar dan serious dari terjadi kan? :D. dan paling penting. aku ada bahan nak tulis dalam blog ni. amacam. tacink dak? hahaha.. kbai. turuuuuuuuuuuuu..

>
>

3 comments:

anif abdullah| AA said...

sorry aku tak tahu tadi. hope ko cepat sembuh.. dugaan dari ALLAH SWT k

hassy chan said...

pergh scary ak tgk luka ko!! siyes beb.. take care.. kang ad spesis bakteria nk berumahtangga kat luka ko tau.. payah lak.. sila jga kbersihan luka itu dgn sempurna..

yang benar,
hassy chan...

cik bulan said...

@anif: thanks anip. hewhew. xpe xramai pon yang tahu ni :)

@hassy:jaga? mmg aku jaga sampai xsentuh pon luka tu. hahaha

share