Wednesday, 1 August 2012

alkisah duit baru

assalamualaikum ya ahlil belog. hamboi. rindu aku tak? biasa lah. sudah bekerjaya sekarang ni. kekekeke. kemarin dulu dapat fes gaji berslip ok. *clap clap*. bak kata cici aku bakal potoshop slip tu dan buat frame. maklumlah nk ditunjuk ke anak cucu nanti ha...

kalau nk diceritakan hikayat aku masa kerja ni memang macam-macam. Yelah. kerjanya nk kena hadap orang ramai. jadi macam-macam perangai dan kerenah. yang lawak dan baik tu ok lah. mai yang macam nokharroooom tu tak dilupa jugak. TERmenangis tu biasalah. mulut memang tak pernah diajar bersopan agaknya. eh. haha

tolonglah jangan pandang hina sangat kami yang kerja part time nih. alahai. pernah sekali tu ada seorang pompuan ni hamboi kemain sepiking dengan aku. aku lam hati gelak ja. hamboi ingat muet aku tak lulus ke macik. tak tahu agaknya bi aku ni berslang british *cough* .. sekali aku pon balas lah sepiking dia tu. diam kau macik diam? last2 pandai pulak cakap 'terima kasih' macam nak tergelak. tahu pulak kau bahasa melayu? eh. hahaha

konklusinya. nak cakap omputih tu tak salah. biar kena dengan nada dan riak muka. tayah nak buat muka kerek sangat boleh? awak tak tahu tahap pendidikan orang tu. so . dont judge a book by its cover ok? :)

bermula dari minggu ni, duit seringgit baru telah diedarkan. hamboi. kalau yang memuda tu eksaited la loncat2. siap request. ''akak2. nak tukar duit boleh?'' haha aku ikut hati nak bagi saja. tapi apakan daya aku dah sign surat perjanjian xkan tuka duit dengan customer. huhuhu.

itu bukan aku dan depan tu duit baru. kahkah.semua ringan saja mcm pegang duit mainan :O

tapi kalau mai auntie pacik2 . depa tamau duit baru ni. kalau boleh nak yang lama. tetambah syiling lah. susah nak dibezakan katanya. jenuh bukak mata luas-luas tenung. ''anak. ni berapa. sekupang ka lima det?'' aku pon kna telek bebetoi. mana leh kemain taram ja hoi..memang susah nak bezakan =='  Tapi tak puas hati aku. ada sorang auntie ni kemain mencarut tahap keretaapi sebab dia xsuka duit syiling baru tuh. hamboi. hello bukan aku yang design duit tu. blearghhhhh . tak pepasai aku terkedu kena maki dek duit baru tu. i iz sad.

p/s: tulah katanya lembu punya susu sapi dapat nama? eh tapi sapi bukan lembu jugak ke? hum..

then ada pacik ni. baju bergaya. mungkin baru balik dari oversea kot. bagi baki duit singgit baru. ''what is this? '' buat dengan mmuka pelik kipas2 kan duit depan muka aku. hamboi. ''ni duit baru encik'' .. terkelu tanpa bicara dia. wkwkwkwkwk. suka aku tengok. kahkahkah. hamboi bapa taun tak balik malaysia? :p.. muka dia macam tak puas hati tapi dia jalan saja sambil berapa kali tengok belakang. hamboi teruk sangat ke rupa duit baru tu sampai macam tu sekali penerimaan dia? ==' . mesti kata aku bagi duit mainan tu. cis.

lastly ada ayah dan anaknya bersembang depan aku. si anak punya takmau bagi kat aku duit duapuluh baru kale kuning tu . sekali bapak dia berletiaq '' hang ni bagi jela satgi kalau bawak pi luaq ni semua orang kata duit tipu. dahla kale macam duit menan . heh tak kenan aku''

translate: bagi jelah duit tu. macam duit tipu saja kale dia. macam duit mainan. nanti bawak pergi belanja kat luar orang tak nak pulak.

p/s: macam2 ragam. aku hanya mampu senyum sahaja. kahkah. bye. (^_^) .. selamat menyambut ramadhan. eh awal lagi kan? wkwkwkwk.
>
>

7 comments:

cacamarba said...

laaa..hang ka yg jaga kaunter tu.aku mmg lama dh duk kt UK sana..tu blk mai tgk2 awat depa bg duit saidina..ceh!!

fiLfiL said...

tak pernah lagi nmpak depan mata n pegang duit baru tuh. t'igin jugak nak rasa. mmg ramai pon cakap macam duit mainan jek. hihi

Cik Ca'ah said...

jadi cashier letteww hg ni.
klw keja camtu mmg la kna byk sabaq,
org ni mcm2 pesen ada!
huhuuu

cik bulan said...

@pacik caca: hamboi. uk tu ulu kelang saja. jangan dok buat teruk boleh. hahaha. duit saidina. xleh blah ... hahaha. jom main. eh. haha

@filfil: meh sini meh beraya ngan kite meh. bukan satu tapi satu je ko nnt dapat dari oden suit singgit tu ha. pemurah kan kite. LOL

@caah: hamboi komen ala2 emo. ada pengalaman letew kan. hahaha. besala. org macam perangai. hoho

senyumSOYA said...

errr... tu la..mcm duit menan.. sabau jela~ duit syiling da xda identiti malaysia.. ye dak? lau y lama ada wau bulan.. ad tepak sirih! cool!!

alif haris said...

aku dah rasa mcm main saidina dgn awek kaunter petrol pam petronas ari tu..

hassy chan said...

kahkahkah.. ni bru keeje part time..
lawak pun ad dorg nih..sabor ajelaa

share