Saturday, 14 June 2014

Man proposes, God disposes


Man proposes, God disposes

Manusia boleh merancang dan berusaha tetapi Tuhan yang menentukan segala-galanya.

Manusia mengikhtiarkan, Allah mengtakdirkan.


Assalamualaikum. Its been a very long time since I've wrote. haha. Well, life as a final semester student never been as hectic as fish. kahkahkah. sopan sikek. But now, unofficially graduated . Oh yeahhhh. Dah habis paper for this semester-- and degree. muehehe. But then, we started to feels like maigod. we'll be apart ( I mean our group). widespread!. and then started talking about ''eh knuri kawin nnt camni la homestay semua sedia bagai ok . kalau kelantan ganu dah mula nak pegi belah laki sajo. kemain. yg melakanya lagi. hmm hmmm. aku je xde sape. Eh? hahaha

In order to succeed, we must first believe that we can. - Nikos Kazantzakis
macam apa ja ttba ada quote kan? actually i wanted to write something motivational but woi mana boleh buat comeback dengan cerita skema. sapa nak baca? jebon? hahaahaha. 

Then satu lagi topik yg nampak macam ala2 dewasa. Macam mana nk hadap mak mentua, nanti kawin pakai baju apa--tema cemana. Anak nak berapa. Then we realised that ''woi 3 tahun dulu mana pernah keluar topik cenggini. geli sia <-- ujar manusia yg baru bercerita tentang bakal ibu mertuanya. hahaha

im gonna miss this moment. and all of it. YES there are hardship in this life. but who cares. every people have their own challenge by the way. Some are more than what we can imagine. so bersyukurlah dah boleh survive and NAILED IT PEOPLEEEE. hamboi.

Maafkanlah rojakan ini. wkwkwkwk. I am struggling right now to finish my thesis. Then suddenly. SUDDENLY je teringat nk update blog--which is very absurd. lol and maybe because of that lamb chop liat at alamanda just now and our frustration that maleficient ticket sold out. =_= rasa nk flip table ja rasa.

p/s: eh eh doakan aku dapat sambung belajar dengan jayanya. dan mohonlah bg job yg boleh buat online bisnes tiga bulan bakal menganggur ni. kahkah. (kot ada yang nak suruh aku review instashop ke. tulisan ni kecik je sebab malu . kah. hahahaha. macam nk aktifkan balik je blog ni. wkwkwkwk. macamlah ada reader sgt kan. kejak kejak aku nak nangis ni. hahahahahahaha! )

>
>

1 comment:

zulhilmi tempoyak said...

jauh meniti bara kehidupan

share