Tuesday, 7 October 2014

second wekk (sengaja typo)

hey ya. *tegur cara org british*

hai its me again. ye la takkan org lain kan. ni kan blog aku. lulz. hahahaha. ok just finished presenting at the afternoon (6/10//14). urgh. its second week of lecture and everyone is trying to settle down--busy with self and house things and suddenly we have few assignments which are, should I say hard? because we have to read jurnal(s) and suddenly do notes about that =_=. it might be few pages but the topics are about immune response. those interleukin,LDH, cytokine and what so not..mak nenek punya benda. dulu struggle nak lulus je ttba dia muncul kembali *tora datang lagi*<---doing background sound.

I have friends here who do her degree back in Malaysia. Dia international student jugaklah tapi. She have that stage fright--just same with me. Well, being with her just makes me feels like im in Malaysia. seriously. tetiba dia datang dan Tanya ''saya rindu Malaysia. kat sana masa kita presen kan lecturer dok tidoq belakang. dok main henpon. Tak tengok pon kita presen'' and I was like. ''OMG totally missing that!'' dan dia cakap lagi. ''ye la kat mesia kita baca dari slide jeeee kan. mana ada mcm diorg ni ha. cakap eleboret tak tgk slide pon =_='' and she said that herself. HAHAHAHA. seriuslyyy mana tak rasa mcm kat Negara sendiri. hahaha.

and we nailed it.

Alhamdulillah.

p/s: eidul adha here is ok. nice. got kambing all over the place. wkwkwkwk. beraya kat PMC and its raining that morning though. gigih ok pegi--makan bayar uolls. ada sup daging, gulai daging, ayam bakar, nasi beriyani-- so im having indigestion after that because of eating too much.
masa ucapan tok pengetua LOL (maaf cik kak yg termasuk ni. femes jap engkorang HAHA)

Malaysian about 300 people. well, terasa mcm beraya kat Malaysia ja sbb smua melayu, pakai baju kurung siap. hewhew. masa balik tunggu tram mat salleh all tengok pelik. kalau yg muslim (pakai tudung--local or foreigner tu tatawla) tu senyum je tunjuk2 dlm tram. hey slamat hari raya korban! jerit kitorg dlm hati je. kalau kekuat pon bukan dierang paham. hahahahaha

so dari PMC to tram university station is about GBP 1.50.

kitorang raya sehari awal dari Malaysia. raya sabtu 4/10-- balik PMC petang tu bertandang umah atin, makan nasi ayam ooooo (tercabar junor pandai masak nih HAHAHA). esoknya pegi umah pikah. kedarah lagi spageti ngan lontong maha sedap. rumah dia kecoh gila sbb ada budak2 under hat havoc. tu pon lps aku revealkan depa org utaraa. AHAHAHA. baru buat ghamai org kata. :'). so takdaklah tacing bebeno. mcm masa takbir tu tukang takbir yang nangis. Nak je mencurah jatuh air mata ni ttba rasa mcm oi 2 minggu baru. hahahaha mengada gila kalau nak nangis. :p

p/s/s: going to London in the few weeks time. tapi mcm blur mampoih cemana apa nak buat =..=
>
>

1 comment:

Mek Onie said...

rindu family hang dak wei?kbai.

share