Monday, 10 November 2014

our journey to leeds.


Assalamualaikum semua. ^^

Sementelah purnamanya aku tidak melihat blog yg bersawang ini, dan dek kerana aku baharu sahaja minum costa yg kebabom tapi itu rasanya kali pertama dan terakhir aku membelinya. yelah. tadi org belanja kan. ko hado?

Acah2 lah aku ingin menulis dalam bahasa baku. rindu aku untuk mengarang dengan cemerlang, biarlah cikgu derani berasa gembira sedikit anak muridnya bertutur dengan bakunya. [hamboi]

tanggal 9nov2014, (bunyi mcm serius kan? LOL--aku bukan beranak. haha ) kami bertiga mengorak langkah pula dari sheffield ke leeds dengan menaiki bas, yang pada aku muraaaaaaah sangat. dalam GBP 6 pergi balik. jimat bnyak di situ dan perjalanan pun kurang dari sejam.

Frankly speaking leeds is the best city i've ever been--at this time compared to manchester and sheffield itself. hewhew maybe when in kirrstall abbey the scenery is superbbblyy beautiful and in its city centre also . weeee--plus with the sunny dday, of course.. such a coincidencce gila sebab few weeks it has been raining all day long. jeez. what do u expect here. the long rainy days with cold winds-- duh! the things i hate the most here. HAHAHAHA. then suddenly ''rindu doh panas malaysia''. Tapi sini bes ketiak kau xkan masam lah dan tak peluh. khennnnnnnnn.

Perkara yg mmbuatkan aku nak tulis sangat blog ni adalah kerana ada miracle yang terjadi tadi. We were so busy taking pictures here and there that i dont realise at all im missing my wallet. gila kau kad debit aku, kat uni, kad pass masuk fakulti--semua dalam tu. dengan cash yg boleh tahan banyak. aku tak tahu sampai satu saat dan masa aku hadap dua ni.. this fridge magnet.

bear not included-hahaha. each sold separately

ok..

masa tu dlm hati aku berbolak balik. i was looking at this fridge magnet attentively. hati aku kata beli tapi otak aku was like ''hekeleeeeeeh wat bnde ni beli bnda alah gini ni. nanti la g tempat lain paris ke venice ke scotland ke jejauh sikit''

tapi dengan kuasa ilahi, aku angkat letak angkat letak sampai semak otak dengan hati dok bertojei dua ekoq, so seorang cik bulan pon g la bwk menonong ke kaunter. ha puas!

tetiba aku seluk poket.. woi xde. oh dalam beg kot. turunkan bekpek dan selongkaq. maigad xdak. masa tu bukan pikir mana beg. pikir malunyaaaaaaa xdak duit. LOL teruk dak. then aku nak panggil la yg lain--dok tengah riki tempat nak solat. HAHAHA. lawak. then suddenly cashier tu tanya ''did you lost your purse?''

'yes, i couldnt find it. i dont know where i put it.' kepala masa tu dah macam nak pecah dah hati xsedap semua. gila smua bnda ada dalam tu.

tetiba ''what is your name love''

''munira''--jawabku pendek. tapi dalam otak mcm wei purse aku hilang, tanya nama pasepa. aku ingat dia nak tulis--boh dalam buku tiga lima. HAHAHA. ok inesen teruk

*tetiba dia tunduk bawah meja dan ambil sesuatu berwarna coklat--zrapp zip dibuka. is this yours where is your studiyin?

'university of sheffield'. dikeluarkan kad pelajar. check konon muka sama ke idak. ''yup. this is yours''

masa tu Allah ja yg tahu perasaan dia. macam thats why kot berat gila hati kalau xbeli magnet tu. kalau dak. aku bakal balik ke shepil dan jadi papa kedana for the next 6 month here. fuh. mintak simpang! mana nk gobok duit.

Alhamdulillah. Allahuakbar. Subhanallah.

lepas habis ja bayaq--dengan drama aku ucap terima kasih smua sambil ayaq mata bertakung separuh--dada berombak terkejut kot. dan start rewind balik apa kami buat sampai hilang purse tu. tu laaaaaa asyik gmbaq sangattttttttttttttt. duh!

tapi alhamdulillah dah jmpa and gmba kat situ semua cantikkkkkkk.

bila pikir balik. kitorg tgkap gamba kat taman. and suddenly cashier tu yg pegang. maybe dia tahu kitorg tourist dan dia jaga souvinier shop kot. but for those who found it and give it to him--may god bless you. jujur gila. aku kira xdak satu pon yg kurang dari purse aku ni. mcm weiiiiiiiiiii mana nak cari masyarakat yg jujur macam diorg niiiiiiiiiiiiii. kalaulah kat negara sendiri. aku rasa mcm xkan jumpa dah. HAHAHA. tapi dulu ada tragedi jugak. so faith in humanity restored jugaklah. HAHAHAHA.

mungkin ini satu cara Allah nak kita beringat dan sujud lebih lama kepadanya-- mungkin dalam bahagia kita harus dicucuk sedikit ujian agar kita tidak alpa kepadanya. mungkin..

p/s: nah aku sajikan sedikit gambar leeds. enjoy ^^





NAH KATIL BUAT TIDOQ . KOT STRESS HADAP JURNAL KAN HAHAHAHAHA cc paan LOL




beger handmade. and their chiken is halallllll. 7 pound for that big. niceeeeeee. i eat cajun. in caase nanti aku pon lupa aku makan apa. hahahaha comel doh ada misai ataih dia. dia ni ala2 mcm abg burn gittew la sbb daging grilled. and pura daging ye bukan patty hat mcm sedih dok buat tu. tempat ni nice--bersih, cepat mesra pelanggan. walaupun penuh gila--tapi efisien.

hampa sapa suka brg jenama. boleh gila.




** till then love~ taraaaaaaaaa~**




>
>

2 comments:

Langit biru said...

utk kali ke berapa, hg mmg suka cuai teringgai beg dompet. -.-"

wehh, nk gmbaq ala2 dlm insta hg tu. hahaha.

cik bulan said...

min: aaaaaaaaa nak buat cemana. nak jadi. traumaaaaaa la. tsk tsk. hahahaha gmbaq mana. hat ada aku tu. hahahaha segan boh dlm blog. hahahahahaha nanti aku berjinak la boh hahahaha

share