Wednesday, 10 December 2014

kechiwa.

Assalamualaikum

cheers!

I was thinking to do some light topic on jobs in malaysia. aku sangat keciwa bila aku dapat tahu bahawasanya ada satu syarikat yg handle bab2 lab ni lah. bagi syarat supaya tidak boleh memakai tudung dan tidak boleh solat. my friend told me this when she attend one of the interviews. baru2 ni saja haaaaaa. aku ingat dulu dalam fesbuk je orang kecoh2. sekarang bila aku dah habis belajar, dan rakan2 seperjuangan aku pon start nak cari kerja. masih ada spesis2 cenggini.

Masa mula2 dapat tahu pasai ni,  i was likeeeeeeee... whatttttttttt?? kalau begitu kau letak jelah dekat job description, kau nak bangsa kau je. ha amek. perangai serupa apa ja. be professional boleh tak? as if people taking like half an hour to pray. seriusly if i were to be in that position..being interviewed by that kind of dickheads; i will not hesitate to smack their heads off. LOL.

Aku tengok dekat UK pon muslimah pakai tudung dapat je kerja merata. even dalam sesama postgradute kat universiti pon ramai ja muslim. so cemana kira ni dkat negara sendiri pon kena catu cenggini sekali.

bye!
p/s: pernah encounter this kind of problem tak? mind to share?? :')
>
>

3 comments:

AMIIZAA said...

salams cik bulan, patut buat aduan kpd pihak yg berkuasa....

cacamarba said...

maaf..tak pernah..hahaha..hang lempaq sabut kelapa ja kalo depa nak mcm tu..

Harith Iskandar said...

barangkali mereka hanya mencari alasan?

share