Friday, 7 August 2015

Mayfield lavender farm


Hi peeps. haha. acah2 omputih.(are you alright?<--cara brits tegur kalau jumpa kau tepi jalan. #tipsdiuk. haha.itu adalah macam orang kita ucap. hi. sihat ke. or apa habaq.gittew. so jangan cempera bewak lah kalau tetiba hampa rasa macam wei aku tak sakit pon?? pedia mat saleh ni? kakakaka.)

Ok, aku malas nak cerita panjang. sebenarnya nak je tapi malas. so kata kunci dia cik bulan sangat malas sekarang em em em... so kita masuk ke agenda utama.  *pause. tarik nafas. lepas?*

The entrance fee is 1pound each. and kalau nak beli surveniour. 1 bunch (lavender) =4 pound. and mind you.  lots of bees there. *and u might find yourself going back with a pain in ur ass. literally. LOL. sebs*

And if memang betul kena sengat. letak ubat gigi je kat kawasan tu ok. nak minyak gamat takde.inikan pula bam gamat asli keluaran langkawi. hamboi. overr.

Dan bau lavendeer akan paling harum bila korang baring dekat bawah (tidur). cumanya korang takut ke tak jelah. itu je hahaha.

It took us almost 4 hours to reach here from our place. dengan limit 60-70km/h je. atas HIGHWAY KOTTTT. bosan gila takleh speeding . time gini baru nak rindu mesia. oh oh oh hahaha.. dan kitorang lambat sebabbbbbb banyak cekadak sebab most of us 24 years old. minimum umur yang layak nak bawak kereta sewa kat sini adalah 25 tahun. pfft. but thank god benda dapat diselesaikan. *wink*. uh dan deposit 200 pound. kalau ada apa2 jadi. burn la weh. burn. *echo*

Ramai mcm gila orang. biasalah tempat tumpuan pelancong. and paling comel sbb bunga lavender ni takdaklah tinggi mana. so bila ada alien (manusia kecil) jalan. sangatlah comelllllllllllll. Nampak toncet dia ja bergerak balik pohon2 lavender tu. Adorable gilaaaaaaaaaaaa. *penyet pipi diorg* tetambah baby caucasian. extra cute.

kenangan aku paling takleh lupa. masa nak isi minyak la. comel mcm apa ja. hahahahahhahaa. aku takleh lupa reaaksi cashier tu. cute . hahahaha..mana boleh cerita sini. malu la kitorang. ahaha. tapi cara diorang lain. isi dulu baru bayar. kalau kat mesia ni pakat lari dah xdak nak pi bayaq dah lel.















p/s: habislah gambar ni je ok. gambar posing takleh letak sini. karang orang ingat model. Allahu. ahahaha. takleh amik job model sblum balik malaysia ok? kakakaka.

p/s/s: some of my old posts, the pictures will appear broken (minus sign). I dont know why but im so sorry. Tak larat nak upload balik semua. banyak kot post aku hahaha. so. kuburkan jelah my old blogpost tu. sapa yang rajin nak baca pon btw kan . kecuali awaklah *tenung* hahaha.

p/s/s/s: Register as our agent and earn monthly commissions @ simplehijab.co/?id=ggnk
         

lots of love. kalau sayang. tekan iklan. HAHAHA. #kumpulduit #misiwinterkonvo #doakan

>
>

4 comments:

NuSaNa NoSa 91 said...

cantiknyaaaaa lavender.. seronoknyaaaa.. nak setangkai.. eheheheheee~ ^_^

NuSaNa NoSa 91 said...

cantiknyaaaaa lavender.. seronoknyaaaa.. nak setangkai.. eheheheheee~ ^_^

Naz said...

I'm glad you write back. :')

Fikri Karim said...

Gila syok.. Bwk balik tanam kt rumah =D

share